Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΔΣ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΣΤΗΝ WIND ΜΕ THN ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας πραγματοποίησε χθές Τρίτη 21/09/2010 συνάντηση με τον CEO της WIND κ.Ζαρκαλή, για ενημέρωση για την πορεία της αναδιάρθρωσης της εταιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Μας ενημέρωσε πως υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πώληση αφού κατατέθηκαν 6 (έξι) μη δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 31/07/2010 και 6(έξι) δεσμευτικές προσφορές μέχρι την 15 Σεπτεμβρίου που έληξε και η διαδικασία υποβολής προσφορών.

Οι 6(έξι) είναι οι εξής:οι κάτοχοι των ομολόγων, η νορβηγική Telenor, το αμερικανικό fund Saban Capital Group, ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών όπου περιλαμβάνεται και ο Θ. Φέσσας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Info-quest, το κυπριακό fund Argo Capital που ελέγχει την On Telecoms, όπως και ο νυν μέτοχος, ήτοι η Weather Investments του Ναγκίμπ Σαουίρις.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις που θα καταλήξουν στην πώληση της εταιρίας το αργότερο στις 15 Οκτωβρίου, όχι όμως πριν το τέλος Σεπτέμβρη.

Επίσης, πως παρά την αδυναμία που βρισκόταν η εταιρία το τελαυταίο διάστημα λόγω της αναδιάρθρωσης δεν έχασε μερίδιο αγοράς από COSMOTE και VODAFONE, καθώς και ότι ανοίγονται νέες ευκαιρίες στην τηλεπικοινωνιακή αγορά π.χ. λόγω της ενδεχόμενης πώλησης της On Telecoms.

Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στο δυσμενές οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και ειδικότερα στις τηλεπικοινωνίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου επιμείναμε στο ερώτημα: «αν θα επιρεάσει η αναδιάρθρωση της εταιρίας τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας;». Να υπενθυνμίσουμε πως κατά την περσινή αναδιάρθρωση που στοίχισε 300 θέσεις εργασίας συναδέλφων μας και παράλληλα την εντατικοποίηση της εργασίας για τους υπόλοιπους.

Η απάντησή του ήταν διφορούμενη:Είπε από την μια πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν ενημερωθεί για τα οικονομικά, τους μισθούς, το υπαλληλικό προσωπικό και το 3 (τριετές) πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας το οποίο και έλαβαν υπόψη τους προκειμένου να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Απ' την άλλη άφησε ανοικτό αλλά ασχολίαστο «το τι μπορεί να συμβεί αν η εταιρία αλλάξει μέτοχο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας έκανε αναφορά και στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο τμήμα της εξυπηρέτησης Πελατών με την αυξημένη εντατικοποίηση της εργασίας, τα warning letters και τις προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές προϊσταμένων προς τους συναδέλφους μας.

Τέλος, για το θέμα της μετακίνησης των συναδέλφων από τα κτήρια της Κηφισίας στο κτήριο της Λ.Αθηνών, φάνηκε πως πρόθεσή τους είναι να μετακινηθεί ολόκληρο το τεχνικό τμήμα και πως θα γίνει προσπάθεια από την εταιρία ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις στάθεμευσης (parking) για όλους τους συναδέλφους.

Μετά και από αυτή την ενημέρωση νοιώθουμε την υποχρέωση σαν Διοικητικό Συμβούλιο να σας εκφράσουμε:

§ Την επιφύλαξή μας για το εργασιακό μέλλον και τις συνθήκες εργασίας. Διαβεβαιώσεις λαμβάναμε και πέρσι το φθινόπωρο πως δεν θα πειραχθούν θέσεις εργασίας και λίγο μετά γίναμε μάρτυρες του μεγαλύτερου κύματος απολύσεων στην ιστορία της εταιρίας.Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί ειδικά στην σημερινή συγκυρία που πολλές εταιρίες βάζουν λουκέτο και πετάνε στον δρόμο εργαζόμενους (πρόσφατο παράδειγμα τα Ελληνικά Γράμματα που ανήκει στον Δημοσιαγραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στέλνει στην ανεργία 100 εργαζόμενους).

§ Την ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις γενικές μας συνελεύσεις, τις συναντήσεις των συναδέλφων με το ΔΣ του Σωματείου, τις συναντήσεις συναδέλφων από κάθε τμήμα, να απαντήσουμε αγωνιστικά και δυναμικά στην οποιαδήποτε προσπάθεια από μεριάς της εταιρίας να μειώσει προσωπικό ή να πιέσει μέσω των προϊσταμένων σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας με πρόσχημα την κρίση και την ανεργία.





Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ WIND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου