Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Ο.Λ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

Σε ομαδική απόλυση 100 εργαζομένων προχωράει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.




Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τις δεκάδες απολύσεις στον κλάδο του βιβλίου και γενικότερα, δείχνει το επιθετικό, αντεργατικό και πραγματικό πρόσωπο των «μέτρων» ενάντια στην κρίση. Αποδεικνύει ότι την κρίση τους θα την πληρώσουμε όλοι εμείς, την ίδια ώρα που δεκάδες νόμοι και μέτρα παίρνονται για να ενισχύσουν και να σώσουν τους εργοδότες, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρω δίνονται στις τράπεζες, την ίδια στιγμή που τα πακέτα στήριξης, οι φοροαπαλλαγές και οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο είναι προκλητικές.



Η κυβέρνηση και τα αφεντικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Έχουν σχέδιο και στόχο να μην αφήσουν όρθιο κανένα εργατικό δικαίωμα, να «τελειώνουν» τώρα, μέσα στην δίνη της κρίσης με ότι τους ήταν εμπόδιο. Τα αφεντικά απολύουν, κλείνουν επιχειρήσεις, καταργούν τις συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς. Το κέρδος πρέπει να μείνει κέρδος!







Το λουκέτο στα «Ελληνικά Γράμματα» είναι μια ακόμα απόδειξη για όλα αυτά. Πετιούνται στο δρόμο 100 περίπου εργαζόμενοι δημιουργώντας παράλληλα τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, κ.λπ. Την ίδια στιγμή ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ κ. ΨΥΧΑΡΗΣ αγόρασε ποσοστό της τράπεζας FMPG!







Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, αυτός ο «εθνικός χορηγός» του…πολιτισμού, με μια κυνική ανακοίνωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως σε 10 μέρες (!) χάνουν τη δουλειά τους, εναρμονιζόμενος πλήρως με το πνεύμα του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Στην ανακοίνωση αυτή αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση για εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.



Ανοίγει έτσι ο δρόμος για αντίστοιχες αντεργατικές μεθοδεύσεις σε όλο τον κλάδο του βιβλίου.







Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων των «Ελληνικών Γραμμάτων» που δεν συναινούν στο κλείσιμο της εταιρείας. Βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις του δίπλα στο επιχειρησιακό σωματείο των «Ελληνικών Γραμμάτων» και στους εργαζόμενους της εταιρίας με το αίτημα να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να εκπληρωθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας.



Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τη μείωση των κερδών των μετόχων του ΔΟΛ. Οι εργαζόμενοι, αρνούμαστε να πληρώσουμε την κακοδιαχείριση ή τα λάθη προηγούμενων και τωρινών διοικήσεων.







Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Βιβλίου-Χάρτου, αλλά και όλα τα σωματεία, το εργατικό κίνημα και τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού να αντισταθούν στις απολύσεις και το κλείσιμο. Να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.







Με τις αγωνιστικές μας αποφάσεις, τις κινητοποιήσεις, τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε το βάρβαρο μέλλον των απολύσεων και της ανεργίας.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ




http://www.bookworker.gr/



Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 8/9 στις 8.00 μ.μ. στα γραφεία μας, με θέμα: τις εξελίξεις στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»








- Σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων την Πέμπτη 9/9 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία μας, για τη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου