Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET»

Σήμερα Πέμπτη 2/9, η αστυνομία ύστερα από αλλεπάλληλες μηνύσεις της εργοδοσίας του ρεστοράν Banquet προχωρεί σε διώξεις και συλλήψεις εργαζομένων από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Banquet». Η εργοδοσία στο Banquet, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες), αφού έβαλε ανθρώπους της να δείρουν τρεις εργαζόμενους της Επιτροπής Αλληλεγγύης, αφού έκλεισε το μαγαζί για πάνω από δυόμισι μήνες ώστε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, ξανάνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο, προχωρώντας σε ακόμη περισσότερες απολύσεις εργαζομένων και ξεκινώντας μία βιομηχανία μηνύσεων με ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε εργαζόμενους του εστιατορίου Banquet και σε εργαζόμενους που στέκονται αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα τους. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Banquet Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σήμερα Πέμπτη 2/9, συνελήφθη ένας άλλος εργαζόμενος μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει αρκετούς άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους. Ο Βασίλης Γούτας κρατείται στην Γ.Α.Δ.Θ. και αύριο το πρωί οδηγείται στον εισαγγελέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το Μνημόνιο που ψήφισε με ΕΕ και ΔΝΤ πριν από λίγους μήνες και μπροστά στην εφαρμογή της επικαιροποιημένης εκδοχής του, προχωρά στην ωμή κατάργηση των δημοκρατικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στηρίζουν απροκάλυπτα την εργοδοσία στο Banquet, που έχει σχεδόν παραβιάσει κάθε άρθρο της εργατικής νομοθεσίας και προχωρούν σε συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που αγωνίζονται να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινητοποιεί την αστυνομία για να συντρίψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Banquet και όσων εργαζομένων τους συμπαραστέκονται, για να συντρίψει μία εστία αγώνα στη Θεσσαλονίκη και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της πόλης, ώστε να μη διαδηλώσουν μαζικά στα εγκαίνια της ΔΕΘ και για να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες τους.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά της Τρόικας ματαιοπονούν. Οι εργαζόμενοι του Banquet και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν μέχρι τώρα στον αγώνα τους δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ δεν πρόκειται να φοβηθούν. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στο Banquet και των εργαζομένων που τους συμπαραστέκονται θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, γιατί είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση του μισθού μας, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, για την υπεράσπιση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να αντιστεκόμαστε στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης και του Μνημονίου, να μπορούμε να υπερασπίζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.― ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ― ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ BANQUET ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ- Όλοι στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου οδηγείται στον εισαγγελέα ο συναδέλφος Βασίλης Γούτας- Όλοι στη Διαδήλωση την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην Καμάρα στις 7:00 μ.μ.,που θα καταλήξει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Banquet«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET»

3 σχόλια:

 1. Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρχαν έντονες πρόκλησεις της εργοδοσίας, και κάποιων μεμονομένων περίοικων οι οποίοι μάταια προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση
  Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο έντονη από άλλες φορές.

  Νέο ραντεβόυ την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 8:30μμ Μητροπόλεως με Ναυαρίνου.

  Νέα συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης Πέμπτη 2/9 6μμ στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

  Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η εργοδοσία του ΜΠΑΝΚΕΤ συνεχίζει την βιομηχανία ψευδών μηνύσεων εναντίων των απολυμένων εργαζόμενων της επιχείρησης και αλληλέγγυων συναγωνιστών.
  Και σήμερα ασφάλεια και αστυνομία πάνε σε σπίτια συναγωνιστών επιδιώκοντας αυτόφωρα, προφανώς με άνωθεν εντολή μιας και οι μηνύσεις είναι καταφανώς ψεύτικες και εν γνώση της αστυνομίας που είναι καθημερινά παρούσα στις συγκεντρώσεις έξω απο το κατάστημα. Συνεχίζεται επίσης η προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει καυγάδες ώστε να επέμβει η αστυνομία βρίζοντας και προπυλακίζοντας.
  Συνεχίζουμε σταθερά και μαζικά τις κινητοποιήσεις. Δεν τσιμπάμε στις προκλήσεις, έχουμε στο νού μας το συμφέρον των ίδιων των εργαζομένων και όχι το συναισθηματισμό και τον αυθορμητισμό μας.

  Πέμπτη 2/9, 6μμ συνεδριάζει η επιτροπή αλληλεγγύης στις 6μμ στο ΕΚΘ

  Όλοι στη συγκέντρωση στο ΜΠΑΝΚΕΤ την Παρασκευή 3/9 στις 8:30μμ (Συγκέντρωση Μητροπόλεως με Ναυαρίνου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέρασε από τον εισαγγελέα ο συναγωνιστής Βασίλης Γούτας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου.

  Το πιθανότερο είναι η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει τη Δευτέρα το πρωί (ανάλογα με το πόσο χρόνος θα δωθεί στον κατηγορούμενο για να ετοιμάσει την απολογία του αν αυτός το επιθυμήσει)

  Όλοι το απόγευμα στη Διαδήλωση 7μμ στην Καμάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή