Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει τη Διοίκηση του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα» (Δ.Ο.Λ) για την απόφασή της να κλείσει αιφνιδιαστικά την επιχείρηση και να στείλει στην ανεργία περίπου 100 εργαζόμενους.




Είναι απαράδεκτο για ένα οργανισμό που θέλει να αποκαλείτε και «εθνικός χορηγός .. πολιτισμού», που διαφημίζει την εταιρική κοινωνική του ευθύνη με διάφορες χορηγίες, να επικαλείται την «κακή οικονομική» κατάστασή του (2-3 ζημιογόνες χρήσης) για να ξεφορτωθεί τους 100 εργαζόμενους. Λες και οι εργαζόμενοι ήταν οι υπαίτιοι των «κακών» αποτελεσμάτων και όχι αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις και διοικούσαν όλα τα χρόνια. Λες και δεν μπορούσε να στηριχτεί μια «αδύνατη εταιρία» από τις υπόλοιπες κερδοφόρες του γιγάντιου ομίλου.



Το σωματείο μας θα στηρίξει τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα ενάντια στις απολύσεις, για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων.



Θα συμμετέχει δε, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην «Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα των Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα», ενισχύοντας τον αγώνα του σωματείου και καλώντας ταυτόχρονα κάθε εργαζόμενο και πολίτη να πλαισιώσει συλλογικές δράσεις που αντιδρούν και αντιστέκονται σε αντίστοιχες αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις εργοδοτών.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (Wind)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου