Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ο εκδοτικός οίκος Ελληνικά Γράμματα έκλεισε - 94 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ο πρώην Δ.Ο.Λ. / νυν Δ.Ο.Ψ. έκλεισε τον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα. 94 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά. Το ακούσατε από τα έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης; Όχι βέβαια! Μεταξύ μαφιόζων, ο νόμος της σιωπής.




Το επίσημο ιστορικό σημείωμα του εκδοτικού οίκου αναφέρει εκτός των άλλων τυπικών (η υπογράμμιση εκ των υστέρων):



"Μετά την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου ζωής πενήντα ετών, τα Ελληνικά Γράμματα έκαναν μια νέα, δυναμική επανεκκίνηση, καθώς από τις 13 Μαρτίου 2007 εντάχθηκαν πλήρως στον όμιλο των εταιρειών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος καθίσταται πλέον μοναδικός μέτοχος της εταιρείας. Η ενσωμάτωση των Ελληνικών Γραμμάτων στο μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο της Ελλάδας, παρέχει στη διοίκηση της εταιρείας αυξημένες δυνατότητες στη χάραξη και εφαρμογή ουσιαστικής στρατηγικής για την καλύτερη αξιοποίηση της θέσης μας στην αγορά του βιβλίου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Παράλληλα με την εκδοτική δραστηριότητα, στα Ελληνικά Γράμματα έχουμε αναπτύξει και άλλες σημαντικές δράσεις τόσο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών όσο και σε αυτόν της εμπορίας προϊόντων."



Ήρθε λοιπόν ο καιρός να δουν όλοι με τα μάτια τους τι σήμαινε για τα στελέχη αυτά η χάραξη και η εφαρμογή ουσιαστικής στρατηγικής. Φυσικά, τα λαμόγια πίσω από αυτές τις κάλπικες εκφράσεις δεν πληρώνονταν με τους μισθούς ανασφάλειας που πληρώνονταν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα. Για τα στελέχη, τους διαχειριστές, τους διευθυντές, τους επιβάτες δημοσιογραφικών σκαφών αναψυχής, το πρόβλημα είναι ο εργαζόμενος. Και τελικά, έλυσαν κατά τη γνώμη τους το πρόβλημα οριστικά. Τι να σου κάνουν οι περικοπές, οι επιλεκτικές απολύσεις, οι απειλές, οι εκβιασμοί. Όλοι στο δρόμο, από τη μια μέρα στην άλλη.



Τόσο πολύ βιάζονταν, ο Ψυχάρης και οι υπασπιστές, που η ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου είναι ακόμα σε λειτουργία, χωρίς καν να ενημερώνει τους επισκέπτες με δυο-τρεις λέξεις για το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου.
πηγη: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1203861

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου