Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Kάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μέχρι την απόσυρση του νόμου της Διαμαντοπούλου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μέχρι την απόσυρση του νόμου της Διαμαντοπούλου. Οι προσπάθειες του Αρσένη το 1998 να επιβάλει την εφαρμογή του ίδιου νόμου, απέτυχαν λόγω των μεγάλων κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα των αγώνων ήταν οι διορισμοί εκείνη τη χρονιά να φτάσουν τις 10.000 και μέχρι σήμερα να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία ως βασικό προσόν διορισμού. Ο δε Αρσένης, το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν ξαναεκλέχτηκε έκτοτε βουλευτής.






Η ενότητα και η μαχητικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα των εκπαιδευτικών το ‘98, που ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση. Απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει και σήμερα να διατηρήσουμε μένοντας μακριά από απομονωτικές και διασπαστικές κινήσεις. Είναι απόλυτα καταστροφική η τακτική που ακολουθούν κάποιοι συνάδελφοι, ασυνείδητα τις περισσότερές φορές, που μη πιστεύοντας στους μαζικούς αγώνες καταφεύγουν σε προβολή των δικών τους «ιδιαίτερων» χαρακτηριστικών, προσδοκώντας έτσι μια θέση στον ήλιο. Αυτή, η όχι και τόσο αθώα λογική, «να διαχωριστούμε από τους πολλούς και εμείς που είμαστε λίγοι ίσως και καταφέρουμε κάτι» είναι εντελώς αναποτελεσματική. Είναι κατανοητό σε ένα βαθμό ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποτέ ότι είναι αδύνατον να καταφέρουμε οτιδήποτε, αν δεν ενωθούμε. Ειδικά στην σημερινή συγκυρία, που απέναντί σου έχεις μια κυβέρνηση που αφού εξαπάτησε τον κόσμο προεκλογικά, έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.







Πόσο ήσυχοι μπορούν να είναι οι επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ από την διαβεβαίωση που έλαβαν από την υπουργό ότι του χρόνου θα τους απορροφήσει; Πόσο ήσυχοι μπορούν να είναι οι 30μηνίτες που απέσπασαν την υπόσχεση ότι μέχρι το 2015 θα τους απορροφήσει όλους; (λες και μέχρι τότε θα είναι υπουργός παιδείας). Αλλά ακόμα και αν τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε, (πράγμα αδύνατον για το ήθος και τη φερεγγυότητα της Διαμαντοπούλου) θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο, ότι οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν από του χρόνου, θα ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο (800 - 900ευρώ μηνιαίως), θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον θεσμό του δόκιμου εκπαιδευτικού και πιθανόν να οδηγηθούν στην απόλυσή.







Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να εγγραφούν στο σωματείο και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δράσης του. Δυο μέρες πριν την έναρξη των σχολείων, το σωματείο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική διαδήλωση στις 11 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Δηλώστε συμμετοχή ώστε να διασφαλιστεί έγκαιρα η μετακίνησή σας.







ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ







· Άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.







· Οργανικές θέσεις για κάθε ειδικότητα. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.







· Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Αναπληρωτές μόνο όπου χρειάζονται πραγματικά.







· Απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ) μέσα στην σχολική χρονιά 2010/2011.







· Όχι στο νέο μισθολόγιο και την ασφάλιση των εκπαιδευτικών στο ΙΚΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ







ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ






Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)



Τηλ. 6950311149



Website: http://seae.terapad.com/




e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου