Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση αλλά όπως πιστεύουμε εμείς την πιο εύκολη και μεγαλύτερη αύξηση κερδών χωρίς κόστος ο ΔΟΛ αποφάσισε να πετάξει στον δρόμο 100 συναδέλφους στα « Ελληνικά Γράμματα».








Είναι μια τακτική των αφεντικών που πλέον είναι πάγια, αυτό το βλέπουμε με τις περικοπές παροχών ,σε μειώσεις χρόνου εργασίας , σε παύση πληρωμής μισθών, σε τρομοκράτηση εργαζομένων , σε ομαδικές απολύσεις και σε αιφνιδιαστικά λουκέτα.



Τακτικές που φυσικά έχουν τις ρίζες τους στην προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις που με διάφορες δικαιολογίες έφτιαχναν και ψήφιζαν νομοσχέδια, και που έστρωναν το έδαφος στην σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει με τον πιο αυταρχικό τρόπο την κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων με όχημα το μνημόνιο.



Είναι πλέον σαφές για εμάς τους εργαζόμενους πως το ΔΝΤ η Ε.Ε οι κυβερνήσεις είναι έννοιες εχθρικές απέναντι μας, καιρός είναι λοιπόν και όλοι αυτοί οι ειδήμονες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να κάτσουν στην γωνιά τους γιατί είναι και αυτοί συνένοχη για την σημερινή κατάσταση.







ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠ – ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ







Στα « ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» το λουκέτο σημαίνει την απορύθμιση των εργατικών δικαιωμάτων στο κλάδο του βιβλίου , που με τόση δουλειά έχουν κατακτηθεί τόσο από το επιχειρησιακό σωματείο στα Ελληνικά Γράμματα όσο και από το κλαδικό σωματείο βιβλίου – χάρτου Αθήνας και με τόσο μανία το τελευταίο καιρό προσπαθούν οι ΄άνθρωποι του πνεύματος’ – αφεντικά να τα καταργήσουν.







Το ΣΕΤΤΕΑ μένει στο γεγονός πως οι συνάδελφοι στα Ελληνικά Γράμματα από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν απέναντι σε μια κυνική αλλά απρόσωπη δήλωση του ΔΟΛ για το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα με παρεμβάσεις και για αυτό θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους ώστε η νίκη τους να είναι και νίκη όλου του κινήματος.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου