Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΚΑ: Πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου με ψηλά το κεφάλι!

Μετά την απόρριψη της χθεσινής ανακοπής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εργοδοσία, οι δικαιωμένοι εργάτες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στις 6.45 και πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου προκειμένου να πιάσουν δουλειά.




Η σημερινή νίκη, μετά από σχεδόν επτά μήνες αναμονής, μαχητικών διαδηλώσεων κινητοποιήσεων, πλατιάς κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης, χρήση και των νόμιμων αστικών οδών, οδηγούν στη δικαίωση ότι οι τρεις απολύσεις ήταν παράνομες, καταχρηστικές και επί της ουσίας συνδικαλιστικές διώξεις.



Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων άνοιξε το Φλεβάρη το μέτωπο του αγώνα, κοινωνικοποιώντας σε όλη τη Μαγνησία το ζήτημα, οι εργάτες παρέμειναν σε αντίσκηνα στη πύλη της Μέτκα για πάνω από είκοσι ημέρες κερδίζοντας πλατιά συμπαράσταση.



Παρά τη νίκη, όλα τα ζητήματα της κατάρρευσης της βιομηχανικής ζώνης μένουν ανοιχτά καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του δημοσίου βουλιάζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα ζητήματα για ολόκληρη την εργατική τάξη μένουν ανοικτά καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει ένα & δυο ανέργους.



Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα με σχέδιο και τόλμη.


συνδεσμος: http://ergatis.wordpress.com/2010/09/07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου