Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Sanofi-Aventis, Υπουργείου & Ομοσπονδίας




Σε τριμερή σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας κλήθηκε η εταιρεία Sanofi-Aventis, για τις μειώσεις προσωπικού στις οποίες προχώρησε πρόσφατα με τη μορφή οικειοθελών αποχωρήσεων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους εκπρόσωποι της Π.Ο.Ι.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ., της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Κ.Α., οι οποίοι κατήγγειλαν την εταιρεία ότι προβαίνει σε απολύσεις, τη στιγμή που καταγράφει υπερκέρδη και κατασπαταλά τεράστια ποσά σε έξοδα προώθησης.




Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν και δεσμεύτηκαν ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της μείωσης προσωπικού και δεν θα προχωρήσουν σε άλλες απολύσεις.



Το Υπουργείο ζήτησε από τους εκπροσώπους τής εταιρείας να συνδιαλέγεται με την Ομοσπονδία για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που ανακύπτουν, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της εργασιακής ειρήνης.



Επίσης, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας τη σύγκληση τριμερών και με τις εταιρείες Novartis Hellas, Glaxosmithkline, U.C.B. και M.S.D. (πρώην Schering Plough) για τις απολύσεις στις οποίες έχουν προβεί, αλλά και με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε.).



Η Ομοσπονδία από την πλευρά της θα συνεχίσει να καταγγέλλει δημοσίως, τόσο στην χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις εταιρείες που προβαίνουν σε απολύσεις.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΛΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου