Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Πολύ μεγάλη και η σημερινή (ΣΣ:χθεσίνή) κινητοποίηση στη Γαλλία ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού (αύξηση ορίων ηλικίας, ψαλίδισμα βαρέν κτλ). Σύμφωνα με τη CGT περίπου 3.000.000 άτομα συμμετείχαν στις διακόσιες τριάντα δύο διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία. Φαίνεται ότι ο αριθμός των διαδηωλών ήταν αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση στις 7 Σεπτέμβρη, αν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν ελαφρώς πεσμένα.


Από τη μεριά της η κυβέρνηση παρουσιάζει πολύ πιο περιορισμένη τη συμμετοχή (997.000). Σε ορισμένες περιπτώσεις τα νούμερα που δίνεουν κυβέρνηση και αστυνομία είναι πραγματικά προκλητικά: Στη Μασσαλία λέει ότι συμμετείχαν ...22.000 την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν 220.000. (δέκα φορές πάνω). Στο Παρίσι διαδήλωσαν 300.000.



Το βασικό με τη σημερινή κινητοποίηση είναι ότι δυναμώνουν οι φωνές που ζητάνε επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλους τους κλάδους (κατά τα πρότυπα του Δεκέμβρη '95) και όχι γενικές απεργίες μια φορά στο τόσο. Μέχρι τώρα την κλιμάκωση των αγώνων τη ζήταγαν μόνο οι ομοσπονδίες SUD-Solidaires και FO. Σήμερα φήλωσε ότι άρχισε να το σκέφτεται και ο Τιμπό, γραμματέας της CGT.



To κλίμα του αγώνα, καθώς και τς προοπτικές για τη συνέχεια θα μάς τα μεταφέρει αύριο στην εκδήλωση του Φόρουμ (6:30μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) ο υπεύθυνος τύπου των SUD Πιερ Καλφά

συνδεσμοι: http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=24778
                   http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1209357
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου