Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

καλεσμα αλληλεγγυης στον Νικο Γουρλα

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του και την συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνει ό συν. Γουρλάς Ν, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για την αντιμετώπιση των διώξεων που προέρχονται από την διεύθυνση της «Παπασωτηρίου-press point ΑΕ”. Ο συνάδελφος βρίσκεται στον τρίτο μήνα της επίσχεσης εργασίας, έχοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλου του ταξικού συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.




Η εταιρεία συνεχίζοντας τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει με στόχο την συνδικαλιστική αδρανοποίηση, την απομόνωση και τελικά την απόλυση του συναδέλφου, προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα. Προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν.1264/82 με αίτημα την έγκριση της μεταφοράς του σε χώρο εργασίας μακριά από τους εργαζόμενους της εταιρείας του και του αεροδρομίου. Η ενέργεια αυτή αποβλέπει στην νομιμοποίηση των παράνομων πρακτικών της εργοδοσίας που τυχόν δικαίωση της θα ανοίξει τον δρόμο για απόλυση του συναδέλφου.



Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της εργοδοσίας. Καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας, την επάνοδο του στην εργασία του, την καταβολή των δεδουλευμένων, να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις του που αποβλέπουν στην απομάκρυνση του από την μεγάλη μάζα των εργαζομένων του αεροδρομίου.



Καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα «Παπασωτηρίου» Κοραή και Πανεπιστημίου, την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010 και ώρα 18.00 για βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε:







-ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ



-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου