Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: συγκέντρωση αλληλεγγύης στην συνάδελφο Μαργαρίτα Κουταλάκη

Η εργοδοσία στο εστιατόριο Banquet τον τελευταίο μήνα εντείνει την επίθεση της. Όχι μόνο άνοιξε το μαγαζί μετά από τρεις μήνες αναστολής της λειτουργίας του, χωρίς να καλέσει κανέναν από τους εργαζόμενους που είχαν κάνει καταγγελία, αλλά έστειλε εξώδικες απολύσεις και στους 7 εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καθημερινά προχωρά σε μηνύσεις και συλλήψεις εναντίον εργαζομένων και αλληλέγγυων. Την Τρίτη 31/8 μία μέρα πριν την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων , η αστυνομία συνέλαβε έναν συνάδελφο εργαζόμενο στο εστιατόριο Banquet, έξω από το σπίτι του, με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με την (ψευδή) κατηγορία ότι παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα.(ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα, ενώ την πρώτη φορά απέσπασε απόφαση από το δικαστήριο που απαγορεύει στους εργαζομένους να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ.), όπου μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων συναδέλφων του και αλληλέγγυων αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Την Πέμπτη 2/9, συνελήφθη ένας ακόμα εργαζόμενος και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ο οποίος κρατήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου όλη τη νύκτα στη ΓΑΔΘ και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 7/9 .Στο δικαστήριο η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 6 μήνες φυλάκιση με 3-ετή αναστολή για απλή δυσφήμηση δια του τύπου γιατί σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο είχε συμμετοχή στη συγγραφή προκήρυξης που "συκοφαντούσε" το μαγαζί.



Στις 15/9 συνελήφθη η συνάδελφος Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του εισαγγελέα κρατήθηκε και αυτή στη ΓΑΔΘ και το επόμενο πρωί αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Τετάρτη 22/9.

Είναι προφανές για άλλη μια φορά ότι με αυτό τον τρόπο τα αφεντικά του Banquet, σε συνεργασία με την αστυνομία και την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν εργαζομένους και αλληλέγγυους και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους.

Θα μας βρούνε ακόμη μία φορά μπροστά τους.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 22/9, στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.





Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου