Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αφεντικά του Βήματος ανακοινώνουν λοκ - άουτ ,ενω Η ΕΣΗΕΑ κάνει πίσω στην Ελευθεροτυπία

Μετά τους τραμπουκισμούς των Ψυχάρη-Πρετεντέρη-Καψή στον εκπρόσωπο των εργαζόμενων για τη 48ωρη απεργία στο ΔΟΛ, τα αφεντικά των ΜΜΕ ανακοίνωσαν το κλείσιμο του καθημερινού Βήματος, εάν η συνέλευση των εργαζομένων (σήμερα στις 20.30) δεν καταγγείλει την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Είναι το πρώτο επίσημο λοκ-άουτ στον Τύπο, εδώ και δεκαετίες.




Και έρχεται μία μέρα μετά το Λοκ άουτ της TRAINOSE ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους.



Είναι φανερό ότι κεφάλαιο- κράτος και μμε έχουν λάβει θέσεις μάχης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μπροστά στην επικείμενη συντριβή μας οφείλουμε να αντιταχθούμε μέσα από την αυτοοργάνωση - αυτοδιαχείριση της καθημερινής μας ζωής.



Η δημιουργία εργατικών κινήσεων, η δημιουργία σωματείων βάσης με αντιιεραρχική οργάνωση, οι καταλήψεις και τα σαμποτάζ, η αυτοδιαχείριση της παραγωγής, σε αντικαπιταλιστική, αντικρατική κατεύθυνση, ο συντονισμός και η δημιουργία δομών αλληλεγγύης ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους παραγωγής, κατανάλωσης, πληροφόρησης και πολιτισμικής δημιουργίας, η ανάδυση νέων μορφών οργάνωσης τους πέρα από το σύστημα της αγοράς, της μισθωτής εργασίας κλπ είναι τα άμεσα καθήκοντα μας.



Αγώνας διαρκής για

ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ

για την ΑΝΑΡΧΙΑ

πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211253



εν τω μεταξυ:Την ανάκληση της απεργίας της, που είχε προκηρυχτεί για την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στην «Ελευθεροτυπία», ανακοίνωσε το μεσημέρι η ΕΣΗΕΑ.




Η Ένωση Συντακτών επικαλείται για την απόφασή της αυτή την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, που οδήγησε στην αναστολή της 24ωρης απεργίας της ΕΤΗΠΤΑ. H Ένωση των Τεχνικών ήταν εξάλλου αυτή που προκήρυξε απεργία στη συγκεκριμένη εφημερίδα και η ΕΣΗΕΑ ακολούθησε με απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης.



Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες δεν πρόκειται για ανάκληση και των 18 απολύσεων αλλά ΜΟΝΟ των 9.



Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:



«Έπειτα από την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, η ΕΤΗΠΤΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία των μελών της που είχε κηρύξει για αύριο Παρασκευή 1 η Οκτωβρίου 2010.

Κατόπιν αυτού, η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει, την απεργία συμπαράστασης των μελών της, που είχε κηρύξει για την ίδια ημέρα».



Οι υπόλοιποι 9 δεν έχουν στόματα να θρέψουν κε Σόμπολε; ή βρήκατε πάτημα γιατί φοβηθήκατε;

πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου