Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αφεντικά του Βήματος ανακοινώνουν λοκ - άουτ ,ενω Η ΕΣΗΕΑ κάνει πίσω στην Ελευθεροτυπία

Μετά τους τραμπουκισμούς των Ψυχάρη-Πρετεντέρη-Καψή στον εκπρόσωπο των εργαζόμενων για τη 48ωρη απεργία στο ΔΟΛ, τα αφεντικά των ΜΜΕ ανακοίνωσαν το κλείσιμο του καθημερινού Βήματος, εάν η συνέλευση των εργαζομένων (σήμερα στις 20.30) δεν καταγγείλει την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Είναι το πρώτο επίσημο λοκ-άουτ στον Τύπο, εδώ και δεκαετίες.
Και έρχεται μία μέρα μετά το Λοκ άουτ της TRAINOSE ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους.Είναι φανερό ότι κεφάλαιο- κράτος και μμε έχουν λάβει θέσεις μάχης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μπροστά στην επικείμενη συντριβή μας οφείλουμε να αντιταχθούμε μέσα από την αυτοοργάνωση - αυτοδιαχείριση της καθημερινής μας ζωής.Η δημιουργία εργατικών κινήσεων, η δημιουργία σωματείων βάσης με αντιιεραρχική οργάνωση, οι καταλήψεις και τα σαμποτάζ, η αυτοδιαχείριση της παραγωγής, σε αντικαπιταλιστική, αντικρατική κατεύθυνση, ο συντονισμός και η δημιουργία δομών αλληλεγγύης ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους παραγωγής, κατανάλωσης, πληροφόρησης και πολιτισμικής δημιουργίας, η ανάδυση νέων μορφών οργάνωσης τους πέρα από το σύστημα της αγοράς, της μισθωτής εργασίας κλπ είναι τα άμεσα καθήκοντα μας.Αγώνας διαρκής για

ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ

για την ΑΝΑΡΧΙΑ

πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211253εν τω μεταξυ:Την ανάκληση της απεργίας της, που είχε προκηρυχτεί για την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στην «Ελευθεροτυπία», ανακοίνωσε το μεσημέρι η ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση Συντακτών επικαλείται για την απόφασή της αυτή την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, που οδήγησε στην αναστολή της 24ωρης απεργίας της ΕΤΗΠΤΑ. H Ένωση των Τεχνικών ήταν εξάλλου αυτή που προκήρυξε απεργία στη συγκεκριμένη εφημερίδα και η ΕΣΗΕΑ ακολούθησε με απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης.Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες δεν πρόκειται για ανάκληση και των 18 απολύσεων αλλά ΜΟΝΟ των 9.Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:«Έπειτα από την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, η ΕΤΗΠΤΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία των μελών της που είχε κηρύξει για αύριο Παρασκευή 1 η Οκτωβρίου 2010.

Κατόπιν αυτού, η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει, την απεργία συμπαράστασης των μελών της, που είχε κηρύξει για την ίδια ημέρα».Οι υπόλοιποι 9 δεν έχουν στόματα να θρέψουν κε Σόμπολε; ή βρήκατε πάτημα γιατί φοβηθήκατε;

πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου