Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ

Τον ομαδικό δρόμο προς την απόλυση και το ταμείο ανεργίας προτίθεται να δείξει στους 100 εργαζόμενους του ιστορικού εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα» η διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που είναι και ο ιδιοκτήτης του. Ανάλογη μοίρα περιμένει και κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.λπ. Την ίδια στιγμή ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ κ. Ψυχάρης αγόρασε ποσοστό της τράπεζας FMPG!

Ο ΔΟΛ, με μια κυνική ανακοίνωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως σε 10 μέρες θα χάσουν τη δουλειά τους, υιοθετώντας πλήρως το πνεύμα του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυνική εμμονή του να αποκλείει οποιασδήποτε συζήτηση περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας αλλά και οποιασδήποτε γραπτής δέσμευσης για εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, φανερώνει ότι ο «πολιτισμός» της εργοδοσίας είναι το ίδιον όφελός της και η διασφάλιση των κερδών της και πως οι εργαζόμενοι είναι πάντα αναλώσιμοι, μια απλή προσθαφαίρεση στους ισολογισμούς και τα «επενδυτικά» σχέδιά τους!

Ανάλογες αντεργατικές μεθοδεύσεις με απολύσεις, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών κ.α. βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στο χώρο των μέσων ενημέρωσης (συντάκτες, γραφίστες, διορθωτές, τεχνικοί και υπάλληλοι τύπου), όπου πρωταγωνιστικό αντεργατικό ρόλο έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, και το συγκρότημα του ΔΟΛ.

Για αυτό, το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των «Ελληνικών Γραμμάτων» που δεν συναινούν στο κλείσιμο της εταιρείας και στηρίζει την ομόφωνη απόφαση αγώνα της συνέλευσής τους. Θα βρεθεί με όλες τις δυνάμεις του δίπλα στο επιχειρησιακό σωματείο των «Ελληνικών Γραμμάτων», στο σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου και σε όλο το μαχόμενο εργατικό κίνημα, προβάλλοντας το αίτημα να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να εκπληρωθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, να απαγορευθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων.




http://paratypos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου