Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠOΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ INTRACOM

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,




Οι καταγγελίες στο σωματείο για ειδοποιήσεις απολύσεων μέχρι το τέλος του μήνα πληθαίνουν.



Τούτη τη ώρα δεν πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός. Καμία αυταπάτη ότι εμένα δεν με πιάνει το πρόγραμμα απολύσεων. Ο κίνδυνος της απόλυσης είναι ο ίδιος για όλους μας γιατί η εταιρεία κάνει μείωση του κόστους μειώνοντας το προσωπικό. Γενικότερα τα δικαιώματα όλων μας (θέσεις εργασίας – μισθοί - επιδόματα) είναι στον αέρα. Η πολιτική της εργοδοσίας είναι να βγουν τα έργα φθηνότερα και με λιγότερα άτομα. Σε όλες τις διευθύνσεις η εντολή είναι να δοθούν από τους διευθυντές άμεσα ονόματα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος μέσα από μείωση του προσωπικού, σε πρώτη φάση κατά 60 άτομα και μετά θα επανεξετάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια. Για τον καθένα μας απόλυση σ’ αυτή την περίοδο ισοδυναμεί με ανεργία, φτώχεια κι απελπισία χωρίς τέλος για τον ίδιο και την οικογένειά του κι ακόμη χειρότερες συνθήκες για τους υπόλοιπους συναδέλφους μέχρι να ‘έρθει κι η δική τους σειρά.





Ένα τρόπο έχουμε για να επιβιώσουμε από το γύρο επιθέσεων που ξεκίνησε η εργοδοσία σε μια περίοδο που είναι βάρβαρη από κάθε άποψη για τους εργαζόμενους. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Και αυτός είναι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας: ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!



Την Τετάρτη 16 Ιούνη δίνουμε την Πρώτη Απάντηση με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11π.μ. ως τις 2.00 μ.μ. για να σταματήσουν και να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.





ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ άμεσα με πραγματοποίηση Γ.Σ. κατά τη διάρκεια της στάσης με στόχο να αποφασισθεί δεύτερη κινητοποίηση με 24ωρη απεργία για την επόμενη βδομάδα, την Τρίτη 22/6.



Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα κάνει ξεκάθαρο στη διοίκηση ότι αν επιμείνει στην πολιτική των απολύσεων θα έχει ένα αγώνα με διάρκεια από τους εργαζόμενους.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 στις 11:00.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α5 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.



ΝΑΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ME ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.



ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.



Θα υπάρχουν πούλμαν από το Γ συγκρότημα στις 11:00 αλλά κι από HOL για να μεταφέρουν τους συναδέλφους στο χώρο συγκέντρωσης με επιστροφή στις 14:00.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου