Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ.

Την Πέμπτη 20/5 το βράδυ, πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής τον διοικητή του τμήματος Βουκολιών, εισέβαλλαν στο σπίτι κατοίκων της πρωτοβουλίας χωριών του Αποπηγαδιού, που αντιδρούν στην εγκατάσταση βιομηχανικής ζώνης γιγάντιων ανεμογεννητριών από την πολυεθνική Αιολική Μουσούρων Α.Ε. Παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο, χωρίς παρουσία ή ένταλμα εισαγγελέα και χωρίς καμία δικαιολογία, απειλούσαν και χτύπησαν τα δύο μεγάλα αδέρφια της οικογένειας, άρπαξαν το κινητό της μητέρας τους και προκάλεσαν τρόμο στα μικρότερα ανήλικα αδέρφια.

Η επίθεση αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα βίας και καταστολής, που εξαπολύει η συμμορία της εταιρείας, της αστυνομίας και των κεντρικών και τοπικών πολιτικών αρχόντων, σε πλήρη συμμαχία μεταξύ τους, για να σταματήσουν τους κατοίκους που υπερασπίζουν την περιβαλλοντική, οικονομική και πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου τους. Αλλεπάλληλες μαζικές συλλήψεις κατοίκων και απαγγελίες κατηγοριών, τραμπουκισμοί από μπράβους της εταιρείας, κατοχή του βουνού από πλήθος αστυνομικών δυνάμεων, προπηλακισμοί και απαγόρευση πρόσβασης και το πιο πρόσφατο επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στους νεολαίους των Βουκολιών με αθρόες προσαγωγές από καφενεία και δημόσιους χώρους.

Ήταν πάντα ξεκάθαρο σε μας και επιβεβαιώνεται συνεχώς, - ήδη από το φθινόπωρο ο χρυσοχοίδης είχε δηλώσει ότι θα εγκαταστήσει τα ΜΑΤ στο Αποπηγάδι – ότι είναι πολιτική απόφαση όσων κυβερνούν να προχωρήσουν με κάθε μέσο επιβολής και βίας τα έργα ΄΄πράσινης ανάπτυξης΄΄, για να λεηλατήσουν με νέες σύγχρονες πια πατέντες ,ό,τι έχουν αφήσει από τον φυσικό πλούτο και την οικονομία των τοπικών κοινωνιών. Αυτό που πραγματικά αναπτύσσουν είναι τα επιχειρηματικά και επεκτατικά συμφέροντα του πολυεθνικού και εγχώριου κεφάλαιου, είναι η εμπορευματοποίηση της γης, του νερού, του αέρα, οτιδήποτε μπορούν να εκμεταλλευτούν και να το μετατρέψουν σε δισεκατομμύρια ευρώ στην τσέπη τους. Δε δίνουν μία για τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και την ποιότητα ζωής, ενώ οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι έχουν λόγο και προτάσεις για άλλες δυνατότητες και μορφές ικανοποίησης των τοπικών αναγκών. Γι’αυτό οι κάτοικοι των χωριών, μαζί με πλήθος αλληλέγγυων από ευρύτερες περιοχές, αντιστέκονται με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνελεύσεις, καταγγελίες, νομικές προσφυγές, χαλώντας τη σούπα της συναίνεσης και αποδοχής που επιθυμούν οι κυβερνώντες.

Ειδικότερα, την ανενόχλητη προώθηση των καταστροφικών σχεδίων, εμποδίζουν αυτοί που αντιστέκονται χωρίς να κηδεμονεύονται από κόμματα και θεσμικούς ρόλους και αναπτύσσουν τη δράση τους μαζί με τους κατοίκους σε αυτοοργανωμένη και συλλογική βάση. Άνθρωποι και συλλογικότητες που δεν τους ταιριάζει η κοροϊδία και οι αυταπάτες των διαμεσολαβήσεων και των παζαρεμάτων. Γι’αυτά τα χαρακτηριστικά τους και τη συμμετοχή τους με αφοσίωση και χωρίς κανένα ίδιο όφελος ( αντιθέτως με πολύ κόστος ), δέχθηκαν την επίθεση στο σπίτι τους οι δύο αγωνιστές. Η σοσιαλφιλελεύθερη χούντα, τους δείχνει το εκδικητικό της πρόσωπο –καθόλου τυχαία σε μια χρονική στιγμή που έχουν πετύχει την προσωρινή αναστολή των έργων- και προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει.

Εξίσου υπόλογοι γι’αυτή την επίθεση, εκτός από τους επίσημους κυνηγούς κεφαλών, είναι και οι ανεπίσημοι επώνυμοι …καρααγωνιστές και οι παρατρεχάμενοι τους. Οι εσαεί παρόντες στις κάμερες, στις συνεντεύξεις, στα δημοτικά συμβούλια, στις στημένες συσκέψεις. Αυτοί που ασκούν την πανάρχαια …τέχνη της ρουφιανιάς και της συκοφάντησης, αφού δε δίστασαν να κατονομάσουν στην αστυνομία τους δύο αγωνιστές ως υποτιθέμενους υποκινητές και υπαίτιους επεισοδίων. Έτσι, στην ουσία υπέδειξαν και διευκόλυναν τη στοχοποίησή τους. Αυτοί που η μόνη αξία που φέρουν είναι η κομματική τους ταυτότητα και βλέπουν την υπόθεση του Αποπηγαδιού σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ψηφοθηρία και πολιτική ανέλιξη. Που υπονομεύουν και διασπούν αυτό τον αγώνα (και άλλους πολλούς!) όταν ξεπερνά το μοναδικό τους ενδιαφέρον να τον ελέγχουν ( όπως σαμποτάρησαν την εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο που είχε σκοπό την προαγωγή του ζητήματος τ’Αποπηγαδιού στην πόλη των Χανίων και κάλεσαν, την ίδια μέρα και ώρα, συζήτηση για τον καλλικράτη στην Κάντανο. Το Αποπηγάδι δεν έχει ανάγκη από εργολάβους και ΄΄σταρ΄΄. Η ανοχή μας απέναντι τους εξαντλήθηκε και στο εξής θα βρίσκονται προ των ευθυνών τους για ό,τι προκαλούν και για την ξεδιάντροπη στάση τους.

Η αντίσταση απέναντι στις μπίζνες της ΄΄πράσινης ανάπτυξης΄΄ εδώ και όπου αλλού, περιέχει την αγωνιστική – ενωμένη – ανυποχώρητη δύναμη όλων των ανθρώπων της υπαίθρου και των πόλεων που συνειδητοποιούν την καταστροφή που μας ετοιμάζουν. Από τους αγρότες ως τους μισθωτούς της πόλης, από τους μεγαλύτερους ως τους νεολαίους, από τους μαθητές ως τους άνεργους, είναι κοινό μας συμφέρον να προστατέψουμε τα κοινωνικά αγαθά που μας κλέβουν. Με συλλογικές διαδικασίες, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και με αλληλέγγυες αξίες, να μην επιτρέψουμε να μας κάνουν ακτήμονες και υπόδουλους στα εργοτάξια των εταιρειών.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης δυναμώνουν τη δικαιοσύνη και αναγκαιότητα αυτού του αγώνα.



Χανιά.
Αλληλλέγγυοι-ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου