Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ:Οι παραβιάσεις των εργασιακών σχέσεων εχουν ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Οι παραβιάσεις των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών και της νομιμότητας όλα αυτά τα χρόνια είχαν ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν 22.000 οφειλόμενα ρεπό.


Επειδή είχε ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής, απαιτήσαμε από τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προβεί σε ρύθμιση ώστε να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και να μη δημιουργηθούν νέα.

Αυτό όμως μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό, γιʼ αυτό απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα 16.06.2010, και μετά το αίτημα της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με θέμα την επίλυση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος. Η συνάντηση έγινε παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργείου, που προεδρεύει των συμφιλιωτικών συσκέψεων του Ν.1876/90, κου Δημ. Κωνσταντόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κου Μιχ. Χάλαρη, εκπροσώπων της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και του προεδρείου της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και έρευνα νόμων και κανονισμών της Ε.Ε., που κράτησε τέσσερις ώρες, δόθηκε λύση που εξυπηρετεί και την εξυγίανση αυτού του καθεστώτος και την Υπηρεσία, ώστε από εδώ και στο εξής να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Περιμένουμε η Διοίκηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες ως προς τα συμφωνηθέντα, τα οποία και προσυπόγραψε στο πρακτικό της συμφωνίας, ώστε να δοθεί λύση και να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες εναντίον της, που θα είναι οικονομικά επιζήμιες και ποινικά κολάσιμες.

Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο της σύσκεψης κο Δημ. Κωνσταντόπουλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κο Μιχ. Χάλαρη για τη βούληση και τη θέληση που επέδειξαν και έτσι μπόρεσε να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χρόνια εργαζόμενους και Υπηρεσία.

ΠΟΣΠΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου