Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

10-11-12 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΒΑΛΕΝΘΙΑ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ:«ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ»


Η τρίτη σειρά εκδηλώσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT- Ισπανία) σχετικά με τα «100 χρόνια Aναρχοσυνδικαλισμός 1910-2010» θα γίνει στη Βαλένθια και θα έχει ως θέμα «Aναρχοσυνδικαλισμός και διεθνισμός». Το πρόγραμμα είναι το εξής:






Πέμπτη 10 Ιουνίου



18:45 Παρουσίαση του διεθνούς τριημέρου από τον Jose Pascual Rubio, γραμματέα διεθνών σχέσεων της CGT.



19:00 Συζήτηση με θέμα «Αντίσταση του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα ενάντια στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος», από τον Ντίνο Παλαιστίδη, μέλος της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ – Ελλάδα). Παρουσιάζει ο Miguel Angel Morcillo, γραμματέας επικοινωνίας της CGT Βαλένθια.





Παρασκευή 11 Ιουνίου



18:45 Συζήτηση με θέμα «Η ινδιάνικη κοινότητα σαν αντικρατική πρόταση. Συνεπιλογή, ιθαγενισμός και σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα. Η περίπτωση της Βολιβίας», από τον Sergio de Castro, μέλος της ζαπατίστικης συλλογικότητας El Caragol, καθηγητής φιλοσοφίας και συνεργάτης σε ελεύθερα μέσα επικοινωνίας καθώς και συντονιστής για θέματα της Λατινικής Αμερικής στο Kaosenlared. Παρουσιάζει ο Jose Fina Juste, από το Ράδιο Κλάρα, «Άμεση Δράση».





Σάββατο 12 Ιουνίου



11:00 Συζήτηση με θέμα «Θεσμικός συνδικαλισμός ενάντια σε επαναστατικό συνδικαλισμό. Διεθνής απολογισμός μίας έντασης», από τον Arístides Pedraza, μέλος της ομοσπονδιακής γραμματείας της SUD Vaud (Ελβετία) και καθηγητής λογοτεχνίας, οικονομίας και ιστορίας. Παρουσιάζει ο Manolo Martinez Sanchiz, γενικός γραμματέας της CGT Βαλένθια.



12:30 Συζήτηση με θέμα «Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Ανάγκη ενός διεθνούς συντονισμού σαν απάντηση», από την Hortensia Ines, μέλος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών της Εθνικής Συνομοσπονδίας (CNT - Γαλλία), τον Cybéle της Αλληλέγγυας Συνδικαλιστικής Ένωσης Εκπαίδευσης (SUD – Γαλλία), τον Stefano d’Errico από την Ιταλική Συνομοσπονδία Βάσης Σχολείων (UNICOBAS) και τον Εμίλι Κορταβιτάρτε, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών της CGT. Παρουσιάζει ο Antonio Pérez Collado, γενικός γραμματέας της CGT-PV.



Κλείνει ο Jacinto Ceacero, γενικός γραμματέας της CGT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου