Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Κινητοποιήσεις BANQUET

Την προηγούμενη εβδομάδα (και το σαββατοκύριακο) συνεχίστηκαν με επιτυχία και αρκετή συμμετοχή αλληλέγγυων οι κινητοποιήσεις υπέρ του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στο ρεστοράν banquet.




Οι κινητοποιήσεις είχαν μεταφερθεί σε άλλο κατάστημα επισιτισμού, έξω από το οποίο φωνάζονταν συνθήματα, μοιράζονταν κείμενα, αναρτούνταν πανό και μαζεύονταν οικονομικές ενισχύσεις για τους εργαζόμενους. Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική και οι αντιδράσεις των περαστικών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θετικές.



Επιτυχία είχε επίσης και η διαδήλωση που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η οποία με περίπου 150 άτομα πέρασε από πολλά καταστήματα επισιτισμού στο κέντρο της πόλης, στα οποία αλληλέγγυη μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για την κινητοποίηση και την κατάσταση στον επισιτισμό.



Η εφημερίδα "Μακεδονία", έπειτα από πίεση της επιτροπής, δημοσίευσε τελικά την προηγούμενη Κυριακή άρθρο με συνεντεύξεις των εργαζομένων, το οποίο ήταν σε γενικές γραμμές καλό (βέβαια δεν έλειπε και η "απάντηση του εργοδότη"). Άρθρα υπέρ της κινητοποίησης εμφανίστηκαν και σε άλλες εφημερίδες.



Το Σάββατο έγινε παρέμβαση στην Έκθεση Βιβλίου στην παραλία, όπου πολύς κόσμος ενημερώθηκε για τα γεγονότα και αρκετοί εξέφραζαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, λέγοντας "μπράβο, συνεχίστε" και δίνονταν και οικονομική ενίσχυση.



Οι κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας, όπως αποφασίστηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, έχουν ως εξής:



- Την Τρίτη 1-6 στις 7:00μμ στην Πλ. Αριστοτέλους, παρουσία της επιτροπής αλληλεγγύης με υλικά και πανό στην προγραμματισμένη διαδήλωση.



- Την Τετάρτη 2-6 στις 9:00πμ στην Επιθεώρηση Εργασίας (Προξ. Κορομηλά, στο κτίριο της ΕΔΟΘ απέναντι από Λούκι Λουκ) παρουσία-διαμαρτυρία της επιτροπής αλληλεγγύης στο ραντεβού της Επιθεώρησης με τους 7 εργαζόμενους και την εργοδοσία για τα δεδουλευμένα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι, καθώς θα είναι εκεί και η εργοδοσία αλλά και οι εργαζόμενοι. Επίσης σημαντικό να πιεστεί η Επιθεώρηση για θετική γνωμοδότηση. Στις 7μμ μάζεμα της επιτροπής αλληλεγγύης στο Εργ. Κέντρο (Αριστοτέλους κ Ολύμπου) για καθορισμό συγκεκριμένων κινητοποιήσεων σε καταστήματα του επισιτισμού. Στη συνέχεια παρέμβαση στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Δάσους με πανό, ανακοίνωση από το μικρόφωνο και οικονομική ενίσχυση.



ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ !!!



epitropibanquet.blog.com



epitrophallhleguhs.yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου