Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ

Η Π.Ο.Ι.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ. καταδικάζει και καταγγέλλει τη στάση ορισμένων φαρμακευτικών εταιρειών που, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα κέρδη ή τα υπερκέρδη τους, δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ομαδικές απολύσεις ή «οικειοθελείς αποχωρήσεις» ή σε μείωση ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών ή ακόμη και σε απόσυρση σημαντικών φαρμάκων, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών.


Βέβαια, την αφορμή τούς την έδωσε η Κυβέρνηση με άστοχες παρεμβάσεις, καθυστερήσεις και λανθασμένες επιλογές που έγιναν κάτω από τον πανικό τού δημοσιονομικού άγχους.

Καλούμε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να σταθμίσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και να συμβάλλουν στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεραστεί η κρίση, διατηρώντας στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας και συνεχίζοντας ομαλά τον εφοδιασμό τής ελληνικής αγοράς με φάρμακα.

Την υπεραξία που αποκόμισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενούς τους και τους χρήστες-ασθενείς, οφείλουν σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα να την επιστρέψουν στην ίδια την κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση όλα αυτά που κατά καιρούς διακηρύττουν περί κοινωνικής ευθύνης, είναι απλώς και μόνο δημόσιες σχέσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική τιμών με βάση το νόμο που η ίδια ψήφισε και να εφαρμόσει μία συνολική πολιτική περιστολής των δαπανών υγείας με βάση τις ανάγκες και τις αντοχές τού συστήματος, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις πραγματικές αιτίες που διογκώνουν το πρόβλημα.
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου