Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Απολύσεις στο Ρ/Σ «Μελωδία»

Σήριαλ εξελίχθηκε την Παρασκευή στην κόντρα μεταξύ του ομίλου ραδιοφώνων Αλαφούζου (Μελωδία, ΣΚΑΪ) και του συνδικαλιστικού οργάνου των τεχνικών.




- Στις 3 Ιουνίου σημειώνονται 2 απολύσεις ηχοληπτών στον Μελωδία, μια εκ των οποίων ήταν εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής ένωσης

- Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιείται 24ωρη απεργία των τεχνικών σε όλους τους ραδιοσταθμούς καταγγέλλοντας τις απολύσεις στο Ρ/Σ «Μελωδία». Η ένωση τεχνικών ορίζει ότι θα εκπέμπεται μόνο προηχογραφημένη μουσική, τραγούδια, διαφημίσεις και προηχογραφημένο μήνυμα για την απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και το σήμα του κάθε ραδιοσταθμού, χωρίς καθόλου λόγο (ζωντανό ή ηχογραφημένο) είτε από δημοσιογράφους, είτε από μουσικούς παραγωγούς.



- Η απεργία έχει απόλυτη επιτυχία, με εξαίρεση για μια ακόμη φορά τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ». Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ προσφεύγει αμέσως στα δικαστήρια για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική

- Προκειμένου να ασκήσει πίεση στον ΣΚΑΪ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει το ίδιο πρωί για τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ δίωρη στάση εργασίας από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι, την ώρα της εκδίκασης της απεργίας των τεχνικών (και την ώρα της μεσημεριανής ενημέρωσης)

- Το δικαστήριο πραγματοποιείται χωρίς τους δικηγόρους της ΕΤΕΡ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, γιατί δεν είχαν προλάβει να πάρουν τη σχετική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Η απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική και αποσύρεται από το ΔΣ της ΕΤΕΡ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου