Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Πέμπτη, 13 Μάιος 2010 11:13


ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ



Την Δευτέρα 10 Μαΐου ανακοινώθηκε στον υπάλληλο του Σ.Ε.Ψ.Ε. Νικόλα Κουσουλάκη η απόλυσή του. Ο Ν.Κ. είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του νέου Σωματείου των ψυκτικών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι μόνες αιτίες που φαίνεται να υπάρχουν για την απόλυση του εργαζόμενου είναι η συνδικαλιστική του ιδιότητα, το γεγονός της συμμετοχής του σε απεργίες, η δραστηριότητα και αλληλεγγύη του σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους και γενικότερα η θέση που έπαιρνε στο πλευρό των εργαζομένων.





Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η απόλυση, στην έδρα του συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στην επικοινωνία τους με τους συνδικαλιστές - αλλά και σε κάθε προηγούμενη τοποθέτηση τους - αναγνώριζαν ότι δεν υπήρχε ουδέποτε πρόβλημα με την εργασία που παρείχε ο Ν.Κ., πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι του είχαν προτείνει θέση προϊσταμένου. Η απόλυσή του είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική.



Ζούμε πλέον σε μια χώρα υπό την κατοχή του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Η κυβέρνηση καταργεί πραξικοπηματικά κατακτήσεις δεκαετιών. Σε αυτό το περιβάλλον ανοίγει η όρεξη των εργοδοτών για απολύσεις και καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δύο δρόμους έχουν οι εργαζόμενοι. Ο ένας είναι η υποταγή στο μεσαίωνα. Ο άλλος είναι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και με την αλληλεγγύη τους να ανοίξουν το δρόμο για να μην περάσει ο μεσαίωνας. Κάθε απόλυση που θα γίνεται θα πρέπει να σημαίνει και μια μεγάλη μάχη για τους εργαζόμενους. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να μην επιτρέψουμε να γίνουν ρουτίνα οι απολύσεις και η ανεργία. Μας αφορά όλους.



Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η πρώτη παράνομη απόλυση συνδικαλιστή στη μετά Δ.Ν.Τ. εποχή θα γινόταν όχι σε κάποια μεγάλη επιχείρηση, όχι από κάποιον αδίστακτο εργοδότη αλλά από έναν συνεταιρισμό επαγγελματιών. Καλούμε τη διοίκηση του συνεταιρισμού να καταλάβει το μεγάλο λάθος της και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω την απόλυση. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά το κίνημα των εργαζομένων μέχρι τελικά να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός μας.



ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.



ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.



ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου