Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ :εδώ και τώρα να σταματήσει ο εμπαιγμός των ανέργων συναδέλφων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)




Μέλος ΟΙΕΛΕ



Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα



τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203



e-mail: sefk@sefk.gr , www.sefk.gr



Αθήνα, 17/06/2010



Την ώρα που κυβέρνηση-ΔΝΤ και ΕΕ επιβάλλουν τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, υπονομεύουν και απαξιώνουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και πετούν στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και τη γενικευμένη δυστυχία εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.



Στον ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής αρνούνται να καταβάλουν το επίδομα ανεργίας εντός 35 ημερών από την ημέρα απόλυσης. Επιβάλλουν αυθαίρετα ως ημερομηνία έναρξης επιδότησης 2 μήνες μετά… Επικαλούνται έλλειψη προσωπικού… Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών μαζί με αλληλέγγυους, ανέργους και εργαζομένους, έκανε μαζική παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αγ. Παρασκευής.



Απαιτήσαμε: εδώ και τώρα να σταματήσει ο εμπαιγμός των ανέργων συναδέλφων. Εδώ και τώρα να πάρουν κανονικά χωρίς καθυστερήσεις όλοι οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας. Μετά την παρέμβαση αυτή, η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκε ότι το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται κανονικά μέσα σε 35 μέρες και θα καλύψει με υπαλλήλους τις ανάγκες του τοπικού ΟΑΕΔ. Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε μέσω της διευθύντριας του ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής σε όλους τους ανέργους που ήταν στις ουρές του ΟΑΕΔ και η οποία έδωσε εντολή να αλλάξουν την ημερομηνία καταβολής του επιδόματος, ώστε μέσα σε 35 μέρες να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους από κάθε εργασιακό χώρο στους οποίους έχει δοθεί από τον ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής ημερομηνία έναρξης λήψης επιδόματος δύο μήνες μετά, να πάνε στον ΟΑΕΔ, να απαιτήσουν να καταβληθεί το επίδομά τους μέσα σε 35 μέρες και να μας ενημερώσουν.



Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, θα μας βρουν πάλι μπροστά τους



Διεκδικούμε το δικαίωμα στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια.



Να μην αφήσουμε κανένα άνεργο συνάδελφο μόνο του στις ουρές της εξαθλίωσης.



Η αλληλεγγύη το όπλο μας





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου