Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ:Ε ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΕΑΣ

Τα ΕΑΣ βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Η ταχτική της συνεχιζόμενης παραλυτικής αδράνειας του υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης συνολικά, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της εταιρείας με τη μορφή που τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.Χωρίς διοίκηση, χωρίς δουλειές, χωρίς οικονομική ρευστότητα, χωρίς σχεδιασμό παραγωγικής ανάπτυξης, με πολλές επικίνδυνες – ανεύθυνες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για την Αμυντική βιομηχανία, με την πληρωμή του πενήντα- πενήντα!!!, φαίνεται ότι τα ΕΑΣ αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο βάρος για την κυβέρνηση, από το οποίο επιθυμούν - πάση θυσία – να απαλλαγούν.Στις σημερινές συνθήκες που διαλύούν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, που με προεδρικό διάταγμα!!! (ούτε από αυτή τη μοιραία άβουλη Βουλή δεν το περνάνε -) απελευθερώνονται οι απολύσεις, μειώνεται το κατώτερο μεροκάματο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για τους νέους, πετσοκόβονται οι αποζημιώσεις, καταργούν τις συμβάσεις, μας γυρίζουν όλους σε χρόνους εργασιακού μεσαίωνα και απόλυτης βαρβαρότητας.Ο εκφυλισμός των πάντων, οι κραυγές υπονόμευσης των σωματείων και των εργαζομένων από τον Μπεγλίτη και τους συνοδοιπόρους, είναι το πιο βρώμικο, επικίνδυνο παιχνίδι.Άξιος ο μισθός σας ΔΝΤ-δίαιτε κύριε Υπουργέ.Σήμερα αν έχει μείνει κάτι όρθιο για να αντισταθεί ο εργαζόμενος, είναι οι συλλογικότητες των σωματείων με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις.Όλα τα άλλα είναι κρίση, αντίδραση και φασισμός που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ε.Ε.Δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν.Δεν θα τους αφήσουμε να μας συντρίψουν οικονομικά, κοινωνικά, εργασιακά, δημοκρατικά.Το σωματείο και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι σήμερα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις διαφυγής, αλλά μαζική ενωτική, αγωνιστική αντίσταση όλου του εργαζόμενου λαού, χωρίς αναστολές - μέχρι τελικής νίκης, απέναντι στους δήμιους της ζωής μας.Γι αυτό αποφασίσαμε στη σύσκεψη των σωματείων τη Πέμπτη:1. Να αποσυρθεί τώρα το κατ’ όνομα Δ.Σ. της εταιρείας που ενώ δεν έχειεκτελεστικές αρμοδιότητες – παριστάνει τη διοίκηση, με τηλεφωνικέςεντολές του κ. Τόσκα, γραμματέα του κ.Μπεγλίτη.Ας διορίσει η κυβέρνηση τον κ. Τόσκα διευθύνοντα Σύμβουλο να ’χει και την ευθύνη και να μη κρύβονται πίσω από ένα παραιτημένο Δ.Σ.2. Να γίνουν συσκέψεις φορέων σε Υμηττό και κοινή σε Μάνδρα – Λαύριο -Ελευσίνα, όπως έγιναν σε Αίγιο και Κύμη.3. Απαιτούμε συναντήσεις και λύσεις με το κ. Βενιζέλο και το κ.Παπακωνσταντίνου, γιατί δεν μπορεί να παριστάνουν από τη μια τουςνομικούς συμβούλους του ΔΝΤ και από την άλλη το Πόντιο Πιλάτογια τα ΕΑΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.Έχοντας υπ’ όψιν μας ότι τα πιο ακραία σενάρια είναι πιθανά, καλούμαστε να δώσουμε συντονισμένο αποφασιστικό αγώνα:για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
για να γίνουν τα ΕΑΣ παραγωγική βιομηχανία και όχι διαμεσολαβητής συμφερόντων.ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6 στις 9.30 το πρωί στη ΚΑΝΤΙΝΑΓια να αποφασίσουμε τη παραπέρα πορεία μας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ

Υ.Γ. Τέλος όσον αφορά τις λασπολογίες του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ενάντια στο σωματείο μας και τους εργαζόμενους μοιάζουν τόσο με του Μπεγλίτη!! που οι συναγωνιστές πρέπει να ψαχτούν!! Η δε συγκέντρωση υποτιθέμενης αλληλεγγύης ισοδυναμεί με συγκέντρωση υπονόμευσης του αγώνα μας.Μαζευτείτε λοιπόν κύριοι του ΠΑΜΕ, γιατί και «οι κρίνοντες κρίνονται»,η δε λογική «πας μη παμίτης, πουλημένος» όχι μόνο είναι εξωφρενική, αλλά επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου