Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η φασιστική τρομοκρατία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη Περάματος δεν θα περάσει

Φασιστική, απρόκλητη επίθεση δεχτήκαν το πρωί της Παρασκευής 30/4 μέλη της Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος από ομάδα τραμπουκων της διοίκησης του Συνδικάτου μετάλλου (ΠΑΜΕ). Η Αυτοοργάνωση ήταν στην πύλη της Ζώνης από τις 5:30 το πρωί και μοίραζε προκήρυξη που απαντούσε σε διάφορα χυδαία και αισχρά ψέμματα που είχαν πει οι εγκάθετοι του Περισσού εναντίον τους. Κατά τις 6 εμφανίστηκαν 5 άτομα ε από το Συνδικάτο μετάλλου στη πύλη και απαίτησε να φύγουν από εκεί γιατί θα μοίραζαν οι ίδιοι την προκήρυξη του συνδικάτου . Αυτή ήταν μια πρωτοφανής απαίτηση. Οποτε κάποιος ερχόταν δεύτερος για να μοιράσει προκήρυξη στην πύλη πήγαινε μπροστά ή πίσω από τον άλλο που ήδη μοίραζε.




Οι εργάτες της Αυτοοργάνωσης που μοίραζαν την προκήρυξή τους απάντησαν ότι δεν θα υπέκυπταν σε αυτήν την παράλογη απαίτηση που είχε μόνο ένα νόημα και ένα στόχο, την ταπείνωση και την υποταγή τους. Μετά από λίγη ώρα η διοίκηση του ΠΑΜΕ μάζεψε τα μέλη που έχει στη Ζώνη ( καμία 50αρια) και επιτέθηκε στους 20 εργάτες της Αυτοοργάνωσης με στυλ χιτλερικού τάγματος εφόδου δηλαδή με γρονθοκοπήματα που συνοδεύονταν από υστερικές κραυγές και βρισιές. Η Αυτοοργάνωσηκατάφερε να μοιράσει την προκήρυξή της για ένα διάστημα ακόμα. Δύο μέλη της τραυματίστηκαν ενώ ένα από αυτά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμοραγία από τα τραύματα στο κεφάλι.



Αυτή η φασιστική επίθεση θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ για τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ γιατί η Αυτοοργάνωση εκφράζει αυτή τη στιγμή την θέληση της πλειοψηφίας των εργατών της Ζώνης.



Οι εργάτες της Ζώνηςέχουν κουραστεί και σιχαθεί αυτή τη συμμορία που δεκαετίες τώρα καταδυναστεύει τη ζωή τους ασκώντας νοθεία και βία στις εκλογές και εκβιασμούς στη δουλειά.



Σχετικά με τις εκλογές συμβαίνει το εξής: η διοίκηση του συνδικάτου φέρνει από όλη την Αττική να ψηφίζουν στις εκλογές μέλη του ΠΑΜΕ που δεν δουλεύουν στη Ζώνη και ανήκουν σε άλλα σωματεία. Αυτό μπορούν και το κάνουν γιατί το Σωματείο Μετάλλου επίσημα δεν είναι της Ζώνης αλλά κλαδικό όλης της Αττικής. Οπότε σε αυτό 2000 είναι της Ζώνης και άλλοι 9.000 εκτός Ζώνης, οπότε πάντα το ΠΑΜΕ παίρνει την πλειοψηφία. Γι αυτό το λόγο οι εργάτες θέλησαν να φτιάξουν ένα Σωματείο μόνο της Ζώνης. Έτσι έφτιαξαν το Σεπτέμβρη του 2009 την Αυτοοργάνωση των εργατών της Ζώνης που πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείοαίτηση ίδρυσης του Σωματείου Ζώνης στο οποίο κάλεσαν και το ΠΑΜΕ να συμμετέχει ώστε να υπάρχει ένα και μόνο ένα σωματείο εργατών στηνΖώνη.



Σε ότι αφορά τους εκβιασμούς στη δουλειά συμβαίνει το εξής: Η συμμορία του ΠΑΜΕ βάζει μόνο τους δικούς της ανθρώπους να δουλεύουν και πολύ συχνά να λουφάρουν την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία από μας είμαστε άνεργοι. Αυτό το πετυχαίνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές ασφάλειας και υγιεινής. Με αυτές εκβιάζει τους εργολάβους να παίρνουν τους δικούς τους στη δουλειά αλλιώς οι Επιτροπές τους βάζουν πρόστιμα ή τους σταματάνε.



Όμως η μεγαλύτερη οργή των συναδέλφων προέρχεται από το ότι είμαστε σήμερα άνεργοι όχι μόνο και όχι τόσο από την κρίση αλλά γιατί η διοίκηση του ΠΑΜΕ διώχνει εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά τα καράβια από τη Ζώνη. Μια από τις μεθόδους τους είναι να κάνουν κάθε τρεις και λίγο απεργίες που δεν προκύπτουν από τις ταξικές συγκεκριμένες διεκδικήσεις μας αλλά γίνονται με τις πιο απίθανες αφορμές για να καθυστερούν οι επισκευές ακόμα και να εγκλωβίζονται για πολύ καιρό τα επισκευαζόμενα καράβια που τώρα πια δεν πατάνε στο Πέραμα. Μια άλλη μέθοδός τους είναι να διαλύουν τη Ζώνη σαν βιομηχανία με το να εμποδίζουν τα ζωτικά της έργα εκσυγχρονισμού όπως είναι οι δεξαμενές που ρίχνουν το κόστος επισκευής.



Επειδή το ΠΑΜΕ και ο Περισσός ξέρουν ότι η καρδιά των εργατών της Ζώνης είναι πια με την Αυτοοργάνωση που ήδη έχει μαζέψει 400 υπογραφές αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν τους εργάτες για να τους κρατήσουν με το ζόρι στο σωματείο τους της βίας και της νοθείας.



Έτσι την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τον τραμπουκισμό, τη Δευτέρα στις 3/5 η εγκάθετη διοίκηση του ΠΑΜΕ ανακοίνωσε με ντουντούκες στη Ζώνη ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναδουλέψουν στη Ζώνη 20 ηγετικά μέλη της Αυτοοργάνωσης! Παράλληλα άρχισαν να απειλούν αρκετούς συναδέλφους ότι αν τολμήσουν να υπογράψουν για το Σωματείο Ζώνης θα έχουν την ίδια μοίρα με τους προηγούμενους. Δηλαδή σύμφωνα με αυτούς οι εργάτες της Ζώνης όχι μόνο δεν έχουν δικαιώμα να έχουν δικό τους σωματείο, σωματείο του χώρου δουλειάς τους, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, αλλά θα πρέπει να πεθάνουν από την πείνα αφού άλλη δουλειά από το να είναι επισκευαστές πλοίων δεν ξέρουν.Με λίγα λόγια το ΠΑΜΕ αποφάσισε να κάνει στη Ζώνη αυτό που δεν έχουν τολμήσει ούτε οι μεγαλύτερες δικτατορίες, δηλαδή να πεθάνουν στην πείνα τους «αντιφρονούντες» τους.



Εδώ θα παραθέσουμε ένα ακόμα γεγονός που συνέβη την ίδια μέρα του πρωινού τραμπουκισμού και που δεν έχει σχέση με την επίθεση ενάντια μας, αλλά δείχνει ακόμα πιο καθαρά την ιδεολογία και το ήθος των συμμοριών του ΠΑΜΕ. Μέσα στη ζώνη σʼ ένα κτίριο της ΝΑΥΣΙ γίνετε για κάποιες μέρες μια έκθεση εικαστικών που διοργανώνει το συνδικάτο μετάλλου. Δίπλα στο κτίριο υπάρχει μια καντίνα που την έχει ένας βιοπαλαιστής και παλιός συνάδελφος(65 χρονών)που κοιτά να πουλήσει τίποτα αυτές τις μέρες για να βγάλει ένα μεροκάματο. Το συνδικάτο στήνει καντίνα μέσα στο χώρο της έκθεσης και μάλιστα κλείνει και την πόρτα για να μην έχει πρόσβαση ο κόσμος στη έξω καντίνα. Όταν ο άνθρωπος πήγε να διαμαρτυρηθεί για την κλειστή πόρτα και λογομάχησε με τον Πουλικόγιαννη του έπεσε όλη η συμμορία και τον κτύπαγε για ώρα μέχρι που τον στείλανε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά!!!



Το ΠΑΜΕ σήκωσε μια βαριά πέτρα για να την ρίξει εναντίον των εργατών αλλά αυτή θα πέσει στα πόδια του. ʽΗδη μετά το φασιστικό χτύπημα οι συνάδελφοι συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ γύρω από την Αυτοοργάνωση. Το ίδιο θα συμβεί και με όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους που δεν θα αφήσουν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ να συνεχίσει να ασκεί την αντεργατική και αντιαναπτυξιακή φασιστική δικτατορία του στη Ζώνη του Περάματος. Η Αυτοοργάνωση καλεί όλα τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλους τους μαζικούς φορείς και όλους του δημοκρατικους πολίτες να καταδικάσουν την τρομοκρατία στη Ζώνη. Η καταδίκη της βίας πρέπει να γίνει με πολιτικά και μόνο με πολιτικά μέσα.







Η αντίσταση σε αυτή την τρομοκρατία δεν είναι μόνο ένα τεράστιο ζήτημα στοιχειώδους συνδικαλιστικής δημοκρατίας στη χώρα μας είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες της μεγάλης ανεργίας και των νέων μέτρων πείνας που φέρνει η χρεωκοπία της χώρας. Για να ζήσει η εργατική τάξη πρέπει από τη μια να αντισταθεί στα νέα μέτρα πείνας και υποχρεωτικής ανεργίας που επιβάλουν δανειστές και κυβέρνηση και από την άλλη να παλέψει για να υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη και να σταματήσει το σαμποτάζ σε βιομηχανικές και σε γενικότερες επενδύσεις με διάφορα ψευτοοικολογικά, ψευτοταξικά και γραφειοκρατικά προσχήματα. Η πιο μεγάλη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας μας πιστεύουμε είναι η αποβιομηχάνιση. Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ούτε εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε μελλοντική κοινωνία ισότητας παρά μόνο μια μόνιμη βαρβαρότητα και κανιβαλισμός.



http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=116288
8

1 σχόλιο: