Κυριακή 16 Μαΐου 2010

24ωρη απεργία στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Με κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων και έχοντας την εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεων, κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς από τις 05.00 της Δευτέρας 17 Μαΐου έως τις 05.00 της Τρίτης 18 Μαΐου 2010.


Ταυτόχρονα καλούμε την ΕΙΤΗΣΕΕ σε δημόσιο διάλογο την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 11.00 στον ΟΜΕΔ εξαντλώντας με αυτόν τον τρόπο και την τελευταία προσπάθεια να συνάψουμε την νέα μας ΣΣΕ με απ’ ευθείας διάλογο, πριν καταλήξουμε στο έσχατο συνταγματικό μας δικαίωμα την Απεργία.

Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε, μετά από πεντάμηνες διαπραγματεύσεις, η αδιαλλαξία και η κωλυσιεργία της εργοδοτικής μας συνδικαλιστικής οργάνωσης, που από την πρώτη στιγμή το μόνο που δεχόταν ήταν η εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ΣΣΕ του…2009! ροκανίζοντας τον χρόνο με την υπόσχεση ότι δήθεν στην επόμενη συνάντηση θα έφερναν κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Εμείς, επιδεικνύοντας μεγάλη διαλλακτικότητα, φέραμε στο τραπέζι του διαλόγου αρκετά εναλλακτικά σχέδια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δεχτούμε ακόμα και την πρότασή τους αρκεί να μας διασφάλιζαν, τουλάχιστον, τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η δραματική αύξηση του κόστους ζωής εξ αιτίας της κρίσης, η ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματός μας στο όνομά της μέχρι και τριάντα τοις εκατό (30%), ο πληθωρισμός που ήδη σήμερα βρίσκεται στο 3,9%, η μεταβολή των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών κάτω από τις οποίες υπογράφτηκε η ΣΣΕ για το 2009 καθώς και απόρριψη της πρότασής μας για την διασφάλιση των υπαρχουσών, τουλάχιστον, θέσεων εργασίας, κατέστησε τον δρόμο του ΟΜΕΔ και των απεργιακών κινητοποιήσεων μονόδρομο για μας.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας καθώς και στην περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μέχρι την υπογραφή της νέας ΣΣΕ που θα μας εξασφαλίζει την αξιοπρεπή αντιμετώπιση της ακρίβειας.



ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου