Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ...

Ο Θ. Φιλιππόπουλος εκδότης του Playboy,πρόεδρος του σωματείου των εκδοτών περιοδικών (Σ.Ε.Π.Τ.) και ο Π.Κυριακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του STAR, εκπρόσωπος του αφεντικού του, με κυνικότρόπο πριν απόλίγες ημέρες παράγγειλαν στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν λεφτά καιαπαίτησαννα δεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους. Ταυτόχρονα, πιέζουν τουςσυναδέλφουςμας να αυξήσουν τις ώρες εργασίας για να καλύψουν τη δουλειά τωναπολυμένων,απειλούν με διακοπή συνεργασίας τους εργαζόμενους που αμείβονται μεδελτίοπαροχής και δεν δεσμεύονται καν ότι όσοι απέμειναν, τουλάχιστον, θακρατήσουντις δουλειές τους.









Καιοι δυο τους, όμως βρήκαν λεφτά για να στήσουν πάλι καλλιστεία.Ημίγυμνεςγυναίκες, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλές παντρεμένες, σε ζωντανήμετάδοση, θαδιαγωνιστούν ποια θα επιλεγεί για να ποζάρει γυμνή στο Playboy.







Φαίνεταιότι στον προϋπολογισμό των αφεντικών λεφτά για πασαρέλες υπάρχουν, αλλάδενυπάρχουν για να εξασφαλίζουν σε όλους τους εργαζόμενους το δικαίωμάστηνποιότητα ζωής.







Παράλληλα,η κυβέρνηση στρώνει χαλί στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την αποδόμησητων ΣυλλογικώνΣυμβάσεων Εργασίας, με την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης καιΔιαιτησίας,με την αύξηση του ποσοστού απολύσεων, με την μείωση στο μισό από ότιισχύεισήμερα της αποζημίωσης απόλυσης.







· Επειδή,εμείς δενκυκλοφορούμε με ελικόπτερα και κότερα και δεν βγάλαμε την ανάπτυξη τηςχώραςμας σε off shore εταιρίες και σε καταθέσεις στοΛονδίνο και στην Ελβετία



· Επειδήκάποιοιθεωρώντας ότι επιστρέψαμε σε εργασιακό Μεσαίωνα, προκαλούν ανερυθρίαστατηνοημοσύνη μας και επιχειρούν να αναστήσουν συμπεριφορές τσιφλι­κάδων



· Επειδήοεργαζόμενος δεν είναι αριθμός στην κρίση και η γυναίκα δεν γεννήθηκεγια ναυπηρετεί την οφθαλμοπορνεία



· Επειδήαυτή καιάλλες ρηχές εκδηλώσεις, με τον τρόπο και στους καιρούς που στήνονταιουσιαστικάπροκαλούν χιλιάδες συναδέλφους μας ανέργους, απολυμένους,υποαπασχολούμενουςκαι επειδή πλέον χρειάζεται να χτυπηθεί όπου εκδηλώνεται η εργοδοτικήσε βάροςμας υπεροψία







ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2010



στις7.30 η ώρα το βράδι



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ»



(μετρό Βοτανικός),



επί της Ιεράς Οδού, αρ. 11,Αθήνα.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ●ΕΝΩΣΗΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΗΜΕΡΗΣΙΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΤΥΠΟΥ ● ΕΝΩΣΗΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ● ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι
    Σας αποστέλλω μια ενδιαφέρουσα κινηματική πρόταση για την οποία ζητάμε τη στήριξή σας.
    Ο πρόεδρος του Εκδοτών περιοδικου Τύπου (ΣΕΠΤ), Φιλιππόπουλος είναι ο πρώτος εκπρόσωπος εργοδοτικού φορέα στον ιδιωτικό τομέα που πρότεινε μηδενικές αυξήσεις για μισθούς κάτω των 1500 ευρώ και -8% σε μισθούς άνω των 1500.
    Ωστόσο, ως μεγαλοεκδότης στον κλάδο των περιοδικών (όμιλος Αττικών Εκδόσεων) και εκδότης του περιοδικό Playboy, φέτος θα διοργανώνει, παρά την ...κρίση, τα Playmate, ένα πανηγύρι σε μεγάλο κέντρο, με πολυτέλειες και τα σχετικά (κάτι σαν διαγωνισμός καλλιστείων). Αυτά, την ίδια στιγμή που αυτός και το συνάφι του απολύουν κόσμο, μειώνουν μισθούς δεν πληρώνουν υπερωρίες κι όλα τα σχετικά.
    Πρόσφατα το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου) αποφάσισε να καλέσει σε διοργάνωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο που θα γίνουν τα καλλιστεία του. Στόχος, να αναδειχτεί η αντίθεση από τη μια απολύσεις και μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, από την άλλη χλίδα, γκλαμουριά και πολυτελειες για τους εκδότες των περιοδικών και το κυρίαρχο life style (και βέβαια υπάρχει σαφώς και το ζήτημα που έχει να κάνει με το γυναικείο κορμί στον ....πάγκο του χασάπη).
    Καλούμε όλο τον κόσμο από τη βιομηχανία των ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα, να συνδράμει για την επιτυχία μιας "πρωτότυπης"εργατικής κινητοποίησης έξω από το χώρο της φιέστας. Ας το δείτε κι αυτό στις ευρύτερες δράσεις, πιστεύουμε ότι έχει σημασία....
    Τα καλλιστεία γίνονται την Τετάρτη το βράδυ, και η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.00μμ. στην Ιερά Οδό. Το πράγμα μπορεί να έχει ειδικές δυσκολίες, με φουσκωτούς και τα σχετικά, αλλά αν υπάρχει μαζικότητα, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Αμεσα θα έχουμε τις λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή