Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Νέες εξελίξεις-Επιτροπή αλληλεγγύης στους εργαζομένους στο BANQUET

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET











- Τρίτη 4 Μάη 11πμ συγκέντρωση στην Επιθεώρηση εργασίας στην Προξένου Κορομηλά 51







- Τετάρτη 5 Μάη μετά την απεργιακή διαδήλωση μαζευόμαστε έξω από το κατάστημα.







Συγκεντρώσεις έξω από το μαγαζί



- Παρασκευή 7 Μάη 9μμ



- Σάββατο 8 Μάη 2μμ



- Κυριακή 9 Μάη 2μμ











ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET




στην φωτογραφια το  εξώδικο της εργοδοσίας του BANQUET προς τον Βαγγέλη Κιτσώνη




Τα γεγονότα των κινητοποιήσεων…



Με το που ενημερωθήκαμε για την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Κιτσώνη (ο όποιος διώχθηκε από την εργασία του για συνδικαλιστικούς λόγους) και για την μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στο restaurant Banquet όπως καταγγείλανε συνάδελφοι-εργαζόμενοι - σωματεία, εργαζόμενοι και νεολαίοι συστήσαμε επιτροπή αλληλεγγύης συμμετέχοντας έμπρακτα στους αποκλεισμούς του εστιατορίου Banquet από την Πέμπτη 22/4. Οι αποκλεισμοί και η διαδήλωση που κατέληξε στο κατάστημα δήλωσαν την αποφασιστικότητά μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ο εργοδότης ζήτησε συνάντηση με τον συνάδελφο Βαγγέλη Κιτσώνη, με μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού και εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου. Στην συνάντηση τέθηκε ξεκάθαρα ότι αν δεν γίνουν αποδεκτά τα δυο αιτήματα δηλαδή 1) να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία για όλους τους εργαζόμενους στο Banquet και 2) να επανέλθει στην εργασία του με πλήρη απασχόληση ο Βαγγέλης Κιτσώνης, οι κινητοποιήσεις- αποκλεισμοί δεν θα σταματήσουν και θα κλιμακωθούν Ο εργοδότης (που είχε μαζέψει μέσα στο μαγαζί «μπράβους» και από έξω ΜΑΤ) μετά την διαδήλωση 1000 εργαζομένων και νεολαίων που έγινε την ίδια μέρα και κατέληξε στο restaurant Banquet ζήτησε νέα συνάντηση όπου υπέγραψε το παρακάτω συμφωνητικό ενώπιων των συναδέλφων, μελών του συνδικάτου επισιτισμού, συνδικαλιστών από σωματεία που συμμετέχουν στην επιτροπή αλληλεγγύης και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.







Το Συμφωνητικό όπως τέθηκε στην εργοδοσία προς υπογραφή:



«1) Nα επαναφέρουμε στην εργασία του τον σερβιτόρο Βαγγέλη Κιτσώνη με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και σύμβαση αορίστου χρόνου και να ικανοποιήσουμε τις νόμιμες απαιτήσεις του όπως τις έχει διατυπώσει στην καταγγελία του στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ.



» 2) Να προσλάβουμε και να ασφαλίσουμε τους εργαζόμενους που δεν εργάζονται με νόμιμη πρόσληψη, από την ημέρα που άρχισαν να εργάζονται στο κατάστημά μας.



» 3) Να καταβάλλουμε τα νόμιμα δεδουλευμένα (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας, υπερωρίες, κ.α.) σε όλους τους σερβιτόρους, μάγειρες, λαντζέρηδες, μπάρμαν, βοηθούς σερβιτόρους από την ημέρα που εργάστηκαν στο κατάστημά μας.



» 4) Τα φιλοδωρήματα θα συγκεντρώνονται και θα διανέμονται με ευθύνη των εργαζομένων.



» 5) Να παρέχουμε σίτιση στους εργαζόμενους όπως ορίζει η νομοθεσία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.



» 6) Να τηρούμε απαρέγκλιτα την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του επισιτισμού και την κείμενη εργατική νομοθεσία.»







Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 3/5 που συνεδρίασε η επιτροπή αλληλεγγύης στο Εργατικό Κέντρο ο εργοδότης όχι μόνο δεν τήρησε όσα υπόγραψε, αλλά έστειλε εξώδικο στον συνάδελφο Β. Κιτσώνη όπου του αναγγέλει την απόλυσή του και ισχυρίζετε πως τον πήρε στην δουλειά για λόγους φιλανθρωπίας και άλλα πολλά ψέματα και αστειότητες(όπως ότι ο συνάδελφος ζήτησε να είναι ανασφάλιστος και με μερική απασχόληση!). Παράλληλα στο εξώδικο κοροιδεύει τις κινητοποιήσεις σωματείων και εργαζομένων λέγοντας πως ήταν «φίλοι» του συναδέλφου και πως τον τρομοκράτησαν. Αυτόν που ήταν αγκαλιά με τα ΜΑΤ και τους μπράβους!! Ταυτόχρονα συνεχίζει να καταπατεί κάθε εργατικό δικαίωμα μέσα στο μαγαζί.











Νίκη στο BANQUET είναι νίκη και παράδειγμα



για όλους τους εργαζόμενους







Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με τη καθοδήγηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετατρέπουν όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε σκλάβους της αγοράς και των εργοδοτών. Η εργοδοσία του BANQUET ενθαρρυμένη από τις εξαγγελίες, περιμένει ότι όλα τα εγκλήματά της θα μείνουν ατιμώρητα. Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τους περάσει. Ο αγώνας στο BANQUET πρέπει να αγκαλιαστεί από όλα τα σωματεία, εργαζόμενους, νεολαίους της πόλης. Ο αγώνας αυτός θα νικήσει και θα γίνει παράδειγμα για όλους μας, πως απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την χούντα της αγοράς, απαντάμε και κερδίζουμε με δυναμικούς, ανυποχώρητους αγώνες.







Σας καλούμε όλους στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η επιτροπή αλληλεγγύης.







- Τρίτη 4 Μάη 11πμ συγκέντρωση στην Επιθεώρηση εργασίας στην Προξένου Κορομηλά 51







- Τετάρτη 5 Μάη μετά την απεργιακή διαδήλωση μαζευόμαστε έξω από το κατάστημα.







Συγκεντρώσεις έξω από το μαγαζί



- Παρασκευή 7 Μάη 9μμ



- Σάββατο 8 Μάη 2μμ



- Κυριακή 9 Μάη 2μμ











ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου