Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Άνανδρη επίθεση πραγματοποίησε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας στα πλοία του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά) που κατευθύνονταν προς τη Γάζα με στόχο να σπάσουν τον βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων.




Στα πλοία επέβαιναν εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» Παλαιστίνιους. Οι ισραηλινοί επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά από ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη και στη συνέχεια κατέλαβαν τα πλοία. Πληροφορίες αναφέρουν 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες από την επίθεση. Όλοι οι επιβάτες και τα πληρώματα είναι υπό κράτηση. Καταλήφθηκαν και τα πλοία της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη".



Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.



Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια το Κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου, και αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.



Οι Έλληνες εργαζόμενοι καταγγέλλουμε την βάρβαρη και φασιστική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου απέναντι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερο κράτος θα νικήσει. Με αγανάκτηση και οργή διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στo νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ισραηλινών που με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους σε έκτακτη κινητοποίηση – απάντηση στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και πορεία στη Βουλή



Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την πολιτική στήριξη της αποστολής και την απαίτηση για απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου