Την Δευτέρα στις 5/4, ο σερβιτόρος και συνάδελφος Βαγγέλης Κιτσώνης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται εδώ και 6 μήνες περίπου για να πληροφορηθεί για το πρόγραμμα εργασίας του. Αντί γι’ αυτό, πληροφορήθηκε από την υπεύθυνη του καταστήματος ότι δεν είναι στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάτι που συνεχίστηκε και τις επόμενες βδομάδες. Σε ερώτηση που έγινε από τον εργαζόμενο αν συμβαίνει κάτι ή αν το κατάστημα τον απολύει, η απάντηση της υπευθύνου ήταν η ίδια. Πρόκειται για το εστιατόριο BANQUET στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν γενικότερα τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τη καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων
Δεν περιμέναμε κανέναν μηχανισμό στήριξης για να μάθουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού. Στην καθημερινή μας εργασία βιώνουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ελαστικά ωράρια και την μαύρη εργασία. Σε μια εποχή όπου τα αφεντικά τρίβουν τα χέρια τους για να καταπατήσουν και το τελευταίο εργασιακό κεκτημένο εμείς δεν έχουμε παρά να ακονίσουμε τα μαχαίρια μας και να αντεπιτεθούμε με όπλα την αλληλεγγύη την αξιοπρέπεια και την αυτοοργάνωση. Ως σωματείο σερβιτόρων, μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο εστιατόριο Banquet στη Θεσσαλονίκη καθώς και την αλληλεγγύη μας στον κόσμο που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού
http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου