Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αλληλεγγύη στο λαό της Ελλάδας για την απεργία της 20ής Μαΐου από αιγυτπιακά συνδικάτα

Σε όλη τη Μεσόγειο, γινόμαστε μάρτυρες της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της στον λαό της Ελλάδας. Για πολλούς στην Αίγυπτο, η Ευρώπη φαίνεται μακριά, αν και η οικονομική πραγματικότητα του παγκοσμιοποιημένου κόσμου μας δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει στα αδέρφια μας στην Ελλάδα δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους.


Οι αφόρητες συνθήκες που βιώνουν οι λαοί τόσο της Ελλάδας όσο και της Αιγύπτου είναι άμεση συνέπεια του καπιταλισμού και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο οι κυβερνήσεις μειώνουν τη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα σε διάφορους τομείς, όπως στην εκπαίδευση, την υγεία και τις υπηρεσίες, με στόχο τη «μεταρρύθμιση», όπως δηλώνουν.


Για το λαό της Ελλάδας οι οικονομικές αποφάσεις που πήρε η κυβέρνησή του μεταφράστηκαν σε μια «οικονομική κρίση» που προκαλεί εκτεταμένα δεινά στον πληθυσμό. Σε απάντηση η κυβέρνηση τιμωρεί πάλι τον ελληνικό λαό, επιβάλλοντας μεγάλης κλίμακας περικοπές στα δημόσια έξοδα.



Για το λαό της Αιγύπτου, αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε «οικονομική κρίση», οι συνεχείς περικοπές στα έξοδα για τις δημόσιες υπηρεσίες και οι ιδιωτικοποιήσεις μεταφράστηκαν επίσης σε δεινά και άρα σε μια κρίση με όλη την έννοια της λέξης. Σε ολόκληρη τη χώρα εργάτες προχωρούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τους πολύ μικρούς μισθούς στο δημόσιο και τις παράνομες πράξεις των ιδιοκτητών των εργοστασίων που έχουν περάσει σε ιδιώτες. Στην Αίγυπτο, οι επενδύσεις είναι σε άνοδο, αλλά τα κέρδη δεν «κατεβαίνουν» προς την εργατική τάξη, όπως είχαν υποσχεθεί.

Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου να αναμορφώσουν την οικονομική τους ατζέντα και να θέσουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των λαών πάνω από τα κέρδη των επενδυτών.


Σήμερα στους δρόμους της Αιγύπτου, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους έλληνες διαδηλωτές, ενάντια στον καπιταλισμό και την τυραννία των κυβερνήσεων που τον επιβάλλει.

Αλληλεγγύη

*The workers of Al-Mahalla
*The workers of Tanta Flax and Oil Company
*The Real Estate Tax Collectors' Independent Union
*The Socialist Studies Center
*The Workers Preparatory Committee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου