Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η "ΒΕΒΗΛΩΣΗ" ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ

Για τεσσερις ωρες οι συμβασιουχοι του Υπουργειου Πολιτισμου κατελαβαν χθες ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ τα Προπυλαια στον βραχο της Ακροποληςκαι αναρτησαν μαυρο πανω που εγραφε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ζητωντας ταυτοχρονα   να πληρωθουν τα δεδουλευμενα δυο ετων και να ανανεωθουν οι συμβασεις τους.
Οι εργαζομενοι κατ'οπιν επεμβασης ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και με την παρουσια ΠΑΝΟΠΛΩΝ ΜΑΤ, αποχωρησαν απο τον χωρο,ενω δηλωσαν οτι θα συνεχισουν τις κοινητοποιησεις τους μεχρι να ικανοποιηθουν τα αιτηματα  τους.
Και απο εδω ξεκιναει  το γαιτανακι της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και του ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ.
Το Υπουργειο Πολιτισμου με ανακοινωση του κατηγορησε τους εργαζομενους-ακτιβιστες οτι εβαλαν σε ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ,σε μια χωρα που  στον καιρο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,γκρεμιζει ολα τα δικαιωματα και τις κατακτησεις,ελεω Ε.Ε και ΔΝΤ.
Τα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ δεν διστασαν να ΒΥΣΣΟΔΟΜΗΣΟΥΝ και να ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ τον αγωνα των εργαζομενων στο ΥΠ.ΠΟ. Για τους  ΑΧΡΕΙΟΥΣ της δημοσιογραφιας ,οι εργαζομενοι ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ το  "πανανθρωπινο μνημειο "και ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ  τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΧΩΡΑ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.Ποιο πολιτισμο ομως?Της ΑΡΠΑΧΤΗΣ,της ΛΑΜΟΓΙΑΣ,της ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ,του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ?
Μια χωρα που ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ χρονια  απο αυτες τις ανοιχτες πληγες....
Η του πολιτισμου που με βαση τα πορισματα του προεδρου της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ  ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ,ζηταται  να σταματησουν οι μεταφορες ΜΑΘΗΤΩΝ απο απομακρυσμενα μερη με μισθωμενα οχηματα στα σχολεια τους και να κοπουν οι εκδρομες των ΑΠΟΜΑΧΩΝ της ζωης απο τα ΚΑΠΗ,κατι στο οποιο υπερθεματισε και ο αχρειος ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
Αντιστοιχες συμβολικες κινητοποιησεις εχουν γινει στον πυργο του ΑΙΦΕΛ και αλλου αλλα κανεις δεν μιλησε για βεβηλωση.
Οπως κανεις δεν μιλησε για  βεβηλωση οταν φασιστοομαδες φωτογραφιζοταν προκλητικα με φοντο την Ακροπολη,χαιρετωντας φασιστικα και κρατωντας σημαια με τον αγκυλωτο σταυρο.
Ουτε οι εθνο-καραγκιοζηδες του λα.ό.ς θυμουνται τιποτα και μιλουν για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Η  Ακροπολη ειναι συμβολο ενος ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ και προσκολλησης σε ενα ΝΕΚΡΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Τα μαρμαρα απο μονα τους δεν λενε τιποτα.καποιοι ανθρωποι τα αναδεικνυουν,με τον ΜΟΧΘΟ τους και το ΜΕΡΑΚΙ τους και αυτοι δεν ειναι αλλοι  απο τους εργαζομενους στην Ακροπολη και ολα τα υπολοιπα ειναι ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΕΣ και εκ του ΠΟΝΗΡΟΥ.

Νικολας Ασηθιανακις

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα είναι ότι το Σωματείο Εκτάκτων είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά πολύ πίσω από τις ανάγκες της περιόδου και του πραγματικού περιεχομένου του αγώνα. Έτσι η δράση του με ή χωρίς τους ακτιβισμούς μένει πρακτικά χωρίς πολιτική στόχευση και εγκλωβίζεται στα μέτρα της συζήτησης των ΜΜΕ και των πολιτικάντηδων: "ιερός χώρος", "συμβασιούχοι=βύσματα" κοκ
    Το πραγματικό περιεχόμενο δεν είναι οι 300 συμβασιούχοι μιας τροπολογίας (Σαμαρά), είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που διευρύνονται καθημερινά σε έκταση και θωρακίζονται όχι μόνο θεσμικά αλλά και σε επίπεδο κυρίαρχης ιδεολογίας: Ο "συμβασιούχος" δεν δικαιούται να ελπίζει σε σταθερή εργασία, ο "συμβασιούχος" είναι εργαζόμενος με μειωμένα δικαιώματα, προσδοκίες κλπ και άρα δεν μπορεί και να διαμαρτύρεται ή να διεκδικεί ή να προβάλει μη αποδεκτά αιτήματα (π.χ. σταθερής εργασίας).
    Στο θέμα αυτό, στις αντιλήψεις αυτές το Σωματείο Εκτάκτων ΔΕΝ απαντά (αφού κακά τα ψέματα δεν καταννοεί και ως τέτοιες).
    Από την άλλη πλευρά υπάρχει η στάση των ΜΟΝΙΜΩΝ που κάτω απο την πολιτική, οργανωτική και συνδικαλιστική ηγεμονία της ΠΑΣΚΕ λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της πολιτικής εξουσίας. Οι ανακοινώσεις των ΜΟΝΙΜΩΝ το τελευταίο διάστημα (ΜΑΤ κλπ) είναι χαρακτηριστικές (βλ. ΠΟΣΥΠΠΟ Ομοσπονδία στο Υπουργείο Πολιτισμού) για το πως καταλαβαίνουν και διαχειρίζονται το ζήτημα.
    (Με εξαίρεση τη στάση του πρωτοβαθμιου σωματείου "ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ" που εκεί η πλειοψηφία ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κράτησαν σωστή στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή