Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη 5 Οκτωβρίου: συγκέντρωση στη Βαρκελώνη για τη δίκη ενάντια στον γενικό γραμματέα και την οργανωτική γραμματέα της CGT Barcelona


H CGT Βαρκελώνης καλεί σε συγκέντρωση στη Via Laietana 18 στις 17.00 για την υποστήριξη της Συνδικαλιστικής Κληρονομιάς* και σε αλληλεγγύη με τους συναδέλφους που μηνύθηκαν από την CCOO: τον Angel González (γενικός γραμματέας) και την Laura Gómez (οργανωτική γραμματέας) της Τοπικής Ένωσης της Βαρκελώνης. Τα γεγονότα για τα οποία δικάζονται συνέβησαν την 1η Μάιου στα γραφεία της Via Laietana.


* Συνδικαλιστική Κληρονομιά (Patrimonio Sindical) θεωρούνται τα κτίρια που χτίστηκαν από την εποχή του Φράνκο με τα λεφτά που οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά δίνανε στο μοναδικό συνδικάτο που υπήρχε τότε (καθεστωτικό).



Αυτά τα κτίρια μετά την μεταπολίτευση αποφασίστηκε να περάσουν στις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ τους η CGT. Πολλές φορές όμως το κράτος αρνείται να δώσει γραφεία στα πιο μαχητικά συνδικάτα και δίνει μόνο στις δύο μεγάλες συνομοσπονδίες, UGT και CCOO.



Στη Βαρκελώνη η CGT έχει τα γραφεία της σε ένα κτίριο που στους υπόλοιπους ορόφους στεγάζει τα γραφεία της CCOO. H CCOO προσπάθησε φέτος να διώξει τη CGT για να έχει όλο το κτίριο δικό της.



Η CGT απαιτεί να της δοθούν τα γραφεία που της αξίζουν για να κάνει τη συνδικαλιστική και την κοινωνική της δράση και τονίζει πως άλλα συνδικάτα στεγάζουν στα γραφεία τους επιχειρήσεις όπως ταξιδιωτικά και ασφαλιστικά γραφεία.











http://www.cgt.org.es/spip.php?article1928



αποδοση:Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση - Διεθνείς Σχέσεις


Unión Sindical Libertaria - Relaciones Internacionales


http://athens.ese-gr.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου