Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σοβαροί τραυματισμοί εργατών στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν στην Χαλυβουργία Ελλάδος της οικογένειας Μάνεση, στον Ασπρόπυργο, ενώ δύο από αυτούς διακομίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο και ο ένας από αυτούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, όταν σύρμα, που συγκρατούσε χωνί με λάδι και γράσο έσπασε με αποτέλεσμα της γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.




Σαράντα πέντε εργάτες συνολικά έχουν δολοφονηθεί, εκατοντάδες έχουν σακατευτεί στα κάτεργα των Χαλυβουργικών μεγαθηρίων, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που βγήκαν στην σύνταξη και έζησαν μέχρι τα 70 τους χρόνια, αφού πολλοί θάνατοι εργαζομένων επήλθαν από καρκίνο ή καρδιά.



Άλλο ένα «ατύχημα», λοιπόν. Ας μην λησμονηθεί πως η Χαλυβουργία Ελλάδος μαζί με τον όμιλο της οικογένειας Στασινόπουλου και των Αγγελόπουλων αποτελούν μέρος αυτών που συνθέτουν τους “γίγανες” της λεγόμενης βαριάς βιομηχανίας στον ελλαδικό χώρο. Γνωστότατοι, βέβαια, παραμένουν οι Αγγελόπουλοι, αυτοί οι μεγάλοι εθνικοί “ευεργέτες”, με ανάμιξη στην ανάθεση των Ολυμπιακών του 2004 στο ελληνικό κράτος, αλλά και με τις γερές άκρες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

http://anarchypress.wordpress.com/2010/10/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου