Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ανταποκριση απο την πορεια στην Θεσσαλονικη με πρωτοβουλια τωνΠρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

Αρκετές εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρισκόταν και σε απεργία, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στο Άγ. Βενιζέλου.




Στο χώρο κάλεσε και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), οι εκπρόσωποι των οποίων αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους για τη στάση τους σε σχέση με τη μη κύρυξη απεργίας και εν γένει για τη συναινετική τους στάση στην απέναντι στον ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Μάλιστα, εκπρόσωπος της ΕΔΟΘ, έφτασε να καλέσει τους συγκεντρωμένους να μη διαδηλώσουν και “να διαμαρτυρηθούν στο χώρο της πλατείας με μουσικη!“



Φυσικά, κανείς δεν ακολούθησε, και η πορεία ξεκίνησε με επικεφαλής τους απεργούς βιβλιοϋπαλλήλους μπρστά από το πανό του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα σωματεία και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, παρατάξεις εργαζομένων (Αντεπίθεση Εργαζόμενων, η Ταξική Πορεία) και οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, κ.ά.). 





Με αρκετά δυναμικό παλμό, η πορεία σταμάτησε έξω από γραφεία του Mega Channel, που ανήκει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στην Ίωνος Δραγούμη και Μητροπώλεως, με την παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ λίγα μέτρα πιο κάτω. Εκεί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών ανέβηκε να επιδώσει ψήφισμα. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, όπου και διαλύθηκε, ορίζοντας νέο ραντεβου στις 7/10, στην απεργία των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου