Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ 25/10/2010

H CGT κήρυξε στάση εργασίας στον τομέα του τηλεμάρκετινγκ στις 21 Οκτώβρη επειδή η εργοδοσία συνεχίζει να μπλοκάρει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης της συλλογικής σύμβασης. Επισυνάπτεται αφίσα που λέει: «Ενάντια στην επισφάλεια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. 21 Οκτώβρη: στάσεις εργασίας μίας ώρας. Από 0 έως 1, από 12 έως 13 και από 18 έως 19». Για τις 11 Νοεμβρίου η CGT έχει κηρύξει 24ώρη απεργία.




- Ανοιχτός συνεχίζει ο αγώνας ενάντια στην εταιρεία ΙSS στο Αλικάντε. Τον Οκτώβρη του 2009 φτιάχτηκε συνδικαλιστικό τμήμα της CNT-AIT σε ξενοδοχείο του Αλικάντε, κυρίως από προσωπικό κουζίνας. Μετά από κάποιους μήνες η διεύθυνση έδιωξε έναν εργαζόμενο μέλος της CNT. Δύο μήνες αργότερα επιτεύχθηκε ο στόχος της επαναπρόσληψης, ο σύντροφος γύρισε στη δουλειά του και το συνδικαλιστικό τμήμα της CNT αναγνωρίστηκε από την εταιρεία. Η CNT όμως δεν σταμάτησε τις διεκδικήσεις, ειδικά όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, και το καλοκαίρι απολύθηκαν άλλοι δύο εργαζόμενοι μέλη της CNT. Από τότε γίνονται συγκεντρώσεις, μοιράσματα, μικροφωνικές και άλλες δράσεις, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά και σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλα μέρη όπου έχει συμφέροντα η ISS.



- Πορεία ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα σουπερμάρκετ Piedra έγινε στην Κόρδοβα στις 22 Οκτώβρη. Περίπου 50 σύντροφοι και συντρόφισσες της CNT-AIT έκαναν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στα σουπερμάρκετ Piedra στην πόλη Κόρδοβα, καταγγέλλοντας την εκμετάλλευση και απαιτώντας την επαναπρόσληψη ενός απολυμένου συντρόφου.



- Έγινε επαναπρόσληψη μέλους της CNT-AIT που είχε απολυθεί από την εταιρεία καθαριότητας FSS στη Σαραγόσα. O αγώνας συνεχίζει, γιατί υπάρχει κι άλλος απολυμένος.







- Η CGT κήρυξε απεργία στα λεωφορεία της Βαρκελώνης εν όψει της επίσκεψης του Πάπα στις 7 Νοεμβρίου. Η CGT δείχνει έτσι την αντίθεσή της σε αυτή την επίσκεψη, που θα γίνει με δημόσια δαπάνη (14,5 εκατ.ευρώ), τη στιγμή μάλιστα που η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της Ισπανίας έχει προχωρήσει σε αντεργατικά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. H CGT προτείνει αυτά τα λεφτά να χρησιμοποιηθούν για να έχουν δωρεάν μεταφορά οι άνεργοι της πόλης. Επίσης καταγγέλλει την αντιδραστική ιδεολογία του Πάπα και της καθολικής ιεραρχίας για τις θέσεις της σε θέματα όπως η έκτρωση, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.









--

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση - Διεθνείς Σχέσεις

Unión Sindical Libertaria - Relaciones Internacionales



http://athens.ese-gr.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου