Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ενημερωση για την διαδήλωση στην ΑΘΗΝΑ - απεργία ΑΔΕΔΥ ( 07/10/10)

Ολοι ήταν χθες εκεί... Αν συγκρίνουμε την σημερινή κινητοποίηση με τις διαδηλώσεις της 5ης Μάη, τότε προφανώς θα την χαρακτηρίζαμε αποτυχημένη. Αν κατεβάσουμε όμως τον πήχη και βάλουμε ως μέτρο σύγκρισης άλλες κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, τότε μπορεί να θεωρηθεί ως μια αξιοπρεπής διαδήλωση. Ήταν μάλιστα σαφώς μεγαλύτερη σε όγκο από την αντίστοιχη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.


Ωστόσο, η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ κατά Μνημονίου, προϋπολογισμού και μισθολογίου, είχε ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίζει από άλλες ανάλογες συγκεντρώσεις. Αναδείχτηκε σε πασαρέλα εν όψη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τόσο με τα ανάλογα χαιρετίσματα, που έστελναν από τα μεγάφωνα παρατάξεις και εκπρόσωποί τους,από τον γνωστό Μανώλη της ΝΔ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και από την φυσική παρουσία υποψηφίων. Όλοι ήταν εκεί. Ακόμα και ο Θ. Μαργαρίτης παρέα με τον Δ. Χατζησωκράτη, που είχαμε αρκετό καιρό να τους δούμε σε διαδηλώσεις.

Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία φοιτητικών σχημάτων, πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο σε κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ. Όμως, η πιο σημαντική παρουσία ήταν από τον κυβερνητικό χώρο. Στην σημερινή διαδήλωση, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε να κάνει πολύ πιο έντονη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, απ' ότι οι μαϊμούδες πασοκικές παρατάξεις του Μητρόπουλου και του Δημαρά! Μάλιστα τα πλακάτ με την γνωστή αφίσα της ΠΑΣΚΕ για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου κυριαρχούσαν στην σημερινή διαδήλωση.



Όμως, η σημερινή συγκέντρωση είχε διατηρήσει και ορισμένα μόνιμα χαρακτηριστικά, όπως το γνωστό κιτρινο – κόκκινο – μαύρο πανό της “εργατικής αλληλεγγύης”, που πάντα βρίσκει τρόπο και χώνεται ανάμεσα στα παροκοκρατούμενα σωματεία. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνον ο ΣΥΝασπισμός που έχει αυταπάτες, ότι μπορεί να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ...

Εικόνες από την σημερινή διαδήλωση στο παρακάτω βιντεο:
 http://ektos-dromou.blogspot.com/2010/10/071010.html
περισσοτερες πληροφοριες για την χθεσινη διαδηλωση:
http://ektos-dromou.blogspot.com/2010/10/071010.html
http://enosy.blogspot.com/2010/10/blog-post_4823.html
συνδεσμος: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1213118

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου