Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με την απεργία στην Ισπανία



- http://graficas.cnt.es/new280.html


Φωτογραφίες από πικετοφορίες του συνδικάτου γραφικών τεχνών, επικοινωνίας και θεαμάτων της CNT Μαδρίτης. Στο κείμενο αναλύει την ημέρα της απεργίας. Χαρακτηριστική η τελευταία παράγραφος: "Από την άλλη, και για να είμαστε ρεαλιστές, αμφιβάλλουμε αν με αυτές τις κινητοποιήσεις θα επιτευχθεί ο στόχος να ρίξουμε τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του PSOE. Επίσης δεν πιστεύουμε ότι η CCOO και η UGT θα μπουν σε μία διαδικασία κινητοποιήσεων (υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η κυβέρνηση θα κάτσει μαζί τους να "διαπραγματευτεί" το ζήτημα των συντάξεων), αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε δείξει πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με την τωρινή κατάσταση και με το λιθαράκι μας φτιάχνουμε τις βάσεις για την κοινωνική αλλαγή που σαν CNT στηρίζουμε. Ο δρόμος είναι ανοιχτός: ας τον ακολουθήσουμε."





- http://madrid.cnt.es/noticia/29-s-cronica-fotos-huelga-general


Ενημέρωση από την τοπική ένωση της CNT Μαδρίτης, με αρκετές φωτογραφίες των πικετοφοριών στα αμαξοστάσια της εταιρείας λεωφορείων, όπου οι σύντροφοι της CNT και άλλων οργανώσεων εμπόδισαν να φύγουν τα περισσότερα από τα λεωφορεία και έγιναν γύρως στις 20 συλλήψεις. Επίσης έχει φωτογραφίες από την απογευματινή πορεία, που συγκέντρωσε λένε γύρω στα 5000 άτομα. Πολύ προκλητική η αστυνομία.





- http://www.cnt-aranjuez.org/index.php?option=com_content&view=article&id=104:seguimiento-de-los-piquetes-de-cnt-en-la-zona-sur-de-madrid&catid=35:cntestado&Itemid=58


Φωτογραφίες από πικετοφορία της CNT Aranjuez (πρόαστιο νότια της Μαδρίτης), με περίπου 80 άτομα





- Eνημέρωση της CNT από άλλες πόλεις, με φωτογραφίες από τις πικετοφορίες και από την πορεία.

http://www.cntvalladolid.es/spip.php?article938(Valladolid)


http://www.cnt.es/noticias/huelga-general-en-cordoba-alto-seguimiento-y-participacion-en-la-huelga-y-movilizaciones-de(Córdoba)


http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=727Barcelona)


http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/15243(Zaragoza)




Πέρα από την απεργία σήμερα 2 Οκτωβρίου έγινε πορεία της CNT στη Córdoba για έναν σύντροφο που απολύθηκε από τα σουπερμάρκετ Piedra για τη συνδικαλιστική του δράση: http://www.cnt.es/noticias/cronica-de-la-manifestacion-contra-la-explotacion-en-supermercados-piedra.






Και τελευταίο, ένα βιντεάκι από τη παρέμβαση μελών της CNT Mαδρίτης σε εκδήλωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης για να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη συντρόφισσας που απολύθηκε πρόσφατα: http://madrid.cnt.es/noticia/noche-blanco-tine-rojinegra-biblioteca-nacional








Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση - Διεθνείς Σχέσεις


Unión Sindical Libertaria - Relaciones Internacionales



http://athens.ese-gr.org/




http://epitaprosw.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου