Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΚΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CNT-AIT IΣΠΑΝΙΑΣ - CÓRDOBA ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010


Το 2010 η CNT συμπληρώνει 100 χρόνια ύπαρξης. Είναι ένας αιώνας αγώνων, γεμάτος συντρόφους και συντρόφισσες που με τις ζωές τους και τον κόπο τους χτίζανε και χτίζουν τα ελευθεριακά ιδεώδη. Ένας αιώνας με επιτυχίες αλλά και με λάθη, αλλά πάντα με την πεποίθηση ότι η εργατική τάξη μπορεί να δημιουργεί μία διαφορετική κοινωνία με βάση την άμεση δράση, την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση. Μία κοινωνία για τους ανθρώπους, όχι για το χρήμα. Αυτός ήταν ο λόγος που γεννήθηκε η CNT πριν εκατό χρόνια και αυτός εξακολουθεί να είναι ο λόγος που υπάρχει σήμερα.




Διότι, παρόλο το χρόνο που έχει περάσει, συνεχίζουν να ισχύουν οι αρχές του αναρχοσυνδικαλισμού καθώς και η αναρχοσυνδικαλιστική ανάλυση της κοινωνίας και της εργασίας και παρόλο που δεν λείπουν εκείνοι που λένε ότι σήμερα δεν υπάρχουμε δουλεύουμε ακόμα μέρα με τη μέρα για να εφαρμόσουμε τις αρχές μας. Η συνδιλαστική μας δράση αποδεικνύει ότι, παρόλα τα εμπόδια που μας επιβάλλουν, είναι εφικτός ένας συνδικαλισμός πέρα από την παγίδα των συνδικαλιστικων εκλογών, χωρίς στελέχη, χωρίς κρατικές επιδοτήσεις, βασισμένος στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και όχι σε "εκπροσώπους".



Το Δεκέμβρη του 1872 έγινε στην Córdoba το Αναρχικό Διεθνές Συνέδριο στο κτίριο που τώρα στεγάζει το Θέατρο Γόνγορα. Εκατόν τριάντα οχτώ χρόνια μετά θα γίνει, πάλι στην Córdoba, το Δέκατο Συνέδριο της CNT, από τις 4 μέχρι τις 8 Δεκέμβρη του 2010.





Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στη Córdoba με αφορμή το συνέδριο της CNT-AIT, που περιλαμβάνει εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ταινίες κτλ.





--

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση - Διεθνείς Σχέσεις


Unión Sindical Libertaria - Relaciones Internacionales



http://athens.ese-gr.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου