Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια-Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο ενάντια στις Απολύσεις και την Ανεργία



Η ανεργία μετατρέπεται καθημερινά σε πραγματικό εφιάλτη. Εκατοντάδες άνθρωποι, συνάδελφοι, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα χαθούν τους επόμενους μήνες και ότι η ανεργία θα εκτιναχτεί στο 20%, δηλαδή θα πνίξει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεται η «μαύρη» εργασία, η τρομερή υποαπασχόληση, οι συνάδελφοι που απελπισμένοι έχουν σταματήσει πια να ψάχνουν για δουλειά.



§Η πρόσφατη απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Στο ΔΟΛ και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται καθημερινά απολύσεις για τις οποίες καμία «ανεξάρτητη» εφημερίδα δεν γράφει, κανένα «αντικειμενικό» κανάλι δεν αναφέρει…



§Τα super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ, που απασχολούν 3600 εργαζόμενους, κήρυξαν πτώχευση.



§Η βιομηχανία παραγωγής καλωδίων FULGOR στέλνει 330 άτομα στην ανεργία.



§Στην Teleperformance η εργοδοσία πετάει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις μόνο τον τελευταίο χρόνο.



§Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνάδελφοι που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε είδους (μερική και προσωρινή απασχόληση, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κλπ.), αν δεν είναι ήδη στην ανεργία, απειλούνται από τους πρώτους να χάσουν τη δουλειά τους.







Η πάλη ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία μας αφορά όλους. Όχι μόνο τους «άτυχους» που άμεσα απολύονται, αλλά και όσους νομίζουν τον εαυτό τους «τυχερό» που έχουν δουλειά – μέχρι να έρθει και η σειρά τους. Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι και οι άνεργοι, γιατί διαφορετικά με τη φοβέρα της ανεργίας, οι εργοδότες, η κυβέρνηση και η Τρόικα δεν αφήσουν όρθιο τίποτα από τα δικαιώματά μας. Αφορά ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους της Wind, που με τη νέα «αναδιάρθρωση» της εταιρίας κινδυνεύουμε σύντομα να βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα σχέδια μείωσης του προσωπικού.







Κοινός αγώνας εργαζομένων και ανέργων, ενάντια στο Μεσαίωνα που μας οδηγούν







Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας, το Μνημόνιο και όσοι τους υποστηρίζουν, από κόμματα μέχρι τα κατευθυνόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όχι μόνο δεν λύνουν την κρίση αλλά την κάνουν όλο και χειρότερη. Το μόνο που «παράγουν» είναι λουκέτα, απολύσεις, ανεργία – και μαζί κατεδαφίζουν όλα τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις: μισθοί και ωράρια, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία και υγεία. Μας παίρνουν τα πάντα, με μόνη «προοπτική» να εξυπηρετήσουν τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, αποπληρώνοντας τα χρέη από το αίμα μας.



Ήδη έρχονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, σιδηρόδρομοι κλπ.) και τη μετακύληση του κόστους στις δικές μας πλάτες. Μάλιστα είναι προγραμματισμένο να κόψουν και τα ποσά για τα επιδόματα ανεργίας κατά 500 εκ. ευρώ, αφαιρώντας από τους όλο και περισσότερους άνεργους κι αυτό το ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας!



Η ηγεσία της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, όχι μόνο δεν ενώνει τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες στους διάφορους κλάδους, αλλά όλο και περισσότερο προσπαθεί μόνο να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας. Γιʼ αυτό και πρόσφατα ο Παναγόπουλος δήλωσε ότι «το Μνημόνιο είναι δεδομένο».



Η μόνη διέξοδος είναι να πάρουμε εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι και οι άνεργοι την υπόθεση στα χέρια μας. Με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και μαχητικές κινητοποιήσεις, να παλέψουμε για την επιβίωσή, για να σωθούμε από τις απολύσεις και την ανεργία. Να παλέψουμε για:



*Απαγόρευση όλων των απολύσεων.



*Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.



*Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις.
 

1 σχόλιο:

  1. δεν υπάρχει υπογραφή κάτω από την ανακοίνωση. ποιος την εξέδοσε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή