Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

KAI ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ.....

Ένα μήνα και πλέον μετά την αναστολή λειτουργίας των εφημερίδων ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλη την κοινωνία η εργοδότρια εταιρία ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ- Γ. ΚΟΝΔΥΛΟΥΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. προχώρησε σε απολύσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων.

Οι λόγοι που προβάλει αποδεικνύουν περίτρανα την απόφαση του εργοδότη να εκδικηθεί τους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα νόμιμα δικαιώματα τους. Συγκεκριμένα σε εργαζόμενη που προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, δηλαδή να αμείβεται με την ειδικότητα την οποία πραγματικά ασκεί αναφέρει «Με αφορμή την ως άνω καταγγελία σας, στην οποία προχωρήσατε από κοινού με άλλες 4 εργαζόμενες αποφασίσαμε την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.».

Σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους με το εξώδικο της απόλυσης τους καταλογίζει ως λόγο την αλληλεγγύη που επέδειξαν στις συναδέλφους τους.

Ειδικότερα αναφέρει ότι « Συνταυτιστήκατε ( με πράξεις και δημόσιες δηλώσεις) με την απαράδεκτη συμπεριφορά πέντε συναδέλφων σας..»

Φθάνει μάλιστα στο σημείο να επικαλείται ότι λόγοι απόλυσης είναι οι «ιδεολογικές αγκυλώσεις» ορισμένων εργαζομένων. Για ακόμα μια φορά βάλλει ευθέως κατά του συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής δράσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένας από τους βασικούς λόγους απόλυσης για τον Θράσο Αβραάμ αντιπροσώπου του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου είναι ότι «διέσπειρε ταξικό μίσος κατά του εργοδότη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώδικό που του απέστειλε.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου