Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αναβληθηκε η εκδηλωση για το Μαριο Ζερβα στη Θεσ/νικη λογω αποφυλακισης του-ΔΝΤ

Ξεκινησαμε απο Αθηνα ως συμμετεχοντες στην δραση που διοργανωθηκε στη Θεσ/νικη (Καμαρα)στις 23/4 και ωρα 19.30, για οικονομικη ενισχυση-αλληλεγγυη στο Μαριο Ζερβα.




Τη στιγμη που ημασταν ετοιμοι να ξεκινησουμε για το στησιμο της εκδηλωσης,ενα τηλεφωνημα μας αλλαξε τα σχεδια.Πληροφορουμαστε ο Μαριος απαφυλακιστηκε,σε λιγο θα βρισκεται αναμεσα μας!



Την ιδια στιγμη μαθαινουμε πως εχει γινει καλεσμα για πορεια για το ΔΝΤ,στις 7 στο Αγαλμα Ελευθεριας.



Κατοπιν τουτου, θεωρησαμε σωστο να ακυρωσουμε προσωρινα την εκδηλωση.



Πηγαινουμε στο σημειο συναντησης(Καμαρα) και ενημερωνουμε με ενα πανο οποιον αλληλεγγυο θα ερχοταν,γραφοντας το εξης:



Ο Μαριος Ζερβας βγηκε(απο τη φυλακη).



Η Ελλαδα μπηκε(στη φυλακη-ΔΝΤ)



Ολοι στην πορεια για το ΔΝΤ στο Αγαλμα Ελευθεριας στις 7.



Ετσι βρισκομαστε σε μια αυθορμητη πορεια που καλεστηκε 3 ωρες πριν,με αρκετο παλμο και κοσμο.Η πορεια κατεληξε σε ενα εστιατοριο,οπου ειχε γινει καλεσμα για εναν απολυομενο.,αλλο ενα ευχαριστο γεγονος,η επαναπροσληψη του απολυομενου και η υπογραφη απο τον ιδιοκτητη οτι δεν θα κλεβει πια τους εργαζομενους τους...δεν ξερω αν θα ισχυσει,αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι οι αλλυλλεγυοι στη Θες/νικη και παντου,θα βρισκονται διπλα σε καθε αδικια.



Ετσι η ωρα ειχε περασει και η εκδηλωση αναβληθηκε, ο Μαριος Ζερβας βρισκεται αναμεσα μας, η Ελλαδα στη φυλακη,μια ανηλικη επισης που κρατειται στη ΓΑΔΑ απο την πορεια για το ΔΝΤ στην Αθηνα...



Πολλοι απο τους φιλους του Μαριου,παλιους και νεους, θα βρισκομαστε διπλα σε καθε υποψηφιο Μαριο,εναντια σε ενα κρατος-τρομοκρατος.



Το μαθημα που καθημερινα εισπρατουμε ειναι πως η αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας.Το μονο οπλο που ασυστολα,με το ιδιο παθος,την ιδια ενταση θα χρησιμοποιουμε παντου και παντα.



Μαριε καλωσηθες!



Λευτερια σε ολους μας



link: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1157989

1 σχόλιο:

  1. http://astserron.blogspot.com/2010/04/blog-post_6926.html24 Απριλίου 2010 στις 5:47 π.μ.

    ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
    Στις 15 Απριλιου,πραγματοποιηθηκαν πανελλαδικα εκδηλωσεις(πορειες,μικροφωνικες κτλ)αλληλεγγυης για τον Μαριο Ζερβα. Στις Σερρες το πρωι πραγματοποιηθηκε στον χωρο του ΤΕΙ Σερρων παρεμβαση-μικροφωνικη απο αλληλεγγυους-ες οπου μοιραστηκε κειμενο ενημερωσης,καθως και αποσπασματα της επιστολης του απο την Α' πτερυγα Κορυδαλλου.

    Την επομενη μερα 16 Απριλιου εγινε παρεμβαση και στο κεντρο των Σερρων στην πλατεια Ελευθεριας.Μοιραστηκαν αρκετα φυλλαδια , αναρτηθηκε πανο που εγραφε Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ Ζ και διαβαστηκαν κειμενα σχετικα με την υποθεση.Η ανταποκριση του κοσμου ηταν θετικη και εδειξαν αρκετο ενδιαφερον.

    Ακολουθουν φωτογραφιες και το κειμενο ενημερωσης για την υποθεση του Μαριου.

    .::Επιστολή από την Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
    21.03.2010
    «Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου.
    ..
    Τι θα γίνει με αυτό το ‘‘αστείο’’ τελοσπάντων; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.
    ..
    Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.»
    Μάριος Ζέρβας

    Η περίπτωση του Μάριου, δεν είναι η πρώτη. Τόσες και τόσες αντίστοιχες περιπτώσεις ρουτίνας παραμένουν στην αφάνεια μακριά από την επικαιρότητα, σε κάποιες από αυτές αναζητούνται ευθύνες, και σε ελάχιστες τελικά αποδίδονται.
    http:// freemariosz.wordpress.com/
    http://astserron.blogspot.com/2010/04/blog-post_6926.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή