Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι


Στα τέλη τις δεκαετίας του 1990 τα αφεντικά επέβαλλαν τα franchise στον κλάδο ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Σήμερα στη νέα εποχή που μπαίνει η ταχυδρομική αγορά μέσω των συγχωνεύσεων εταιρειών, οι εργαζόμενοι διεκδικούμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις μέσα από τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας.

Είναι σαφές ότι οι καθυστερήσεις μισθών, η μη καταβολή δώρου Πάσχα , οι απολύσεις, η τρομοκρατία αλλά και το κλείσιμο της DPD Interattica με ταυτόχρονη απορρόφηση του πελατολογίου της από την A.C.S μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη επίθεση των αφεντικών.

Στόχος αυτής της επίθεσης είναι να βάλουν χέρι στο δημόσιο ταχυδρομείο. Για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο αυτό, πρέπει να μεγαλώσουν τις υποδομές τους μέσω των συγχωνεύσεων, αλλά και να μειώσουν το εργατικό κόστος.

Ποιο εργατικό κόστος ;

Το εργατικό κόστος του μισθού των 800 ευρώ συν το Ι.Κ.Α, αν το franchise είναι μια φορά κάτεργο , οι συγχωνεύσεις εταιρειών με στόχο το δημόσιο ταχυδρομείο για όλους εμάς θα είναι δέκα φορές κάτεργο.

Τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών μας μέσα από αυτή την διαδικασία , δεν σημαίνουν, κέρδη και για εμάς αν δεν αγωνιστούμε.

Οι μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκυλί χορτάτο, δηλαδή θέλουν και τις δουλειές από το δημόσιο ταχυδρομείο να πάρουν , και εμάς να μας κάνουν ενοικιαζόμενους, με μπλοκάκι, part time επιβάλλοντας έτσι πάσης φύσεως επισφαλούς εργασία χωρίς δικαιώματα. Η πρώτη πράξη αυτού του έργου παίζεται σήμερα στην DPD Interattica.

Σύμμαχοι και καθοδηγητές τους ευρωπαϊκή ένωση, Σ.Ε.Β, κυβέρνηση και η ¨κρίση¨ που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το κίνημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στις ταχυμεταφορές και κατάφερε να πετύχει νίκες σε επιμέρους χώρους εργασίας είναι σήμερα πιο ώριμο, πιο αποφασισμένο, πιο ενωμένο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Με συμμάχους μας την κοινωνία και την αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος , είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή την φορά θα ανοίξουν πολλά ρουθούνια.

Καλούμε τους συναδέλφους – ίσσες να συμμετάσχουν στην σύσκεψη σωματείων, εργατικών σχημάτων και εργαζομένων που οργανώνει το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α με θέμα τις εξελίξεις στις ταχυμεταφορές η οποία θα γίνει στις 20/04/2010 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ώρα 06:00 μ.μ. Επίσης στις 22/04/2010 καλούμε σε στάση εργασίας από 08:00 π.μ έως και 12:00π.μ , με συγκέντρωση 07:00 π.μ στο πύργο Αθηνών Μεσογείων 2 .



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- STOP στις καθυστερήσεις πληρωμών

- STOP στις απολύσεις

- Υπογραφή κλαδικής σύμβασης

- Βαρέα Ανθυγιεινά στον κλάδο

- Αναγνώριση ειδικοτήτων

- Νομοθετικό πλαίσιο για τα franchise

- Κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας

- Αυξήσεις και προσλήψεις

- 35ωρο – 7ωρο – πενθήμερο

- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΙΣ DPD INTERATTICA ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

- ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ A.C.S ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ





Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ





Σ. Ε. Τ. Τ. Ε. Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου