Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

21 Απριλιου - Παρασταση διαμαρτηρίας στο Υπ. Δικαιοσύνης ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ

Καταγγέλλουμε την φασιστικού τύπου και έμπνευσης απαγόρευση των εκπροσώπων των Σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων να μπούμε στο Υπ. Δικαιοσύνης για την παράσταση διαμαρτυρίας


που αφορά την άδικη και παράνομη προφυλάκιση του απεργού Μάριου Ζέρβα.Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία στους εκπροσώπους των εργαζόμενων και της πρωτοβουλίας για την αποφυλάκηση freemariosz στην είσοδο του Υπ. Δικαιοσύνης, 500 μέτρα απο το

κτήριο του υπουργείου.Μετά την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, που τιμωρείται με προφυλάκηση, η σημερινή μέρα ενέπνευσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαγορεύσει ακόμα και τις παραστάσεις

διαμαρτυρίας για τον προφυλακισμένο απεργό.Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση της φτώχιας και της ανεργείας.

Ξεκαθαρίζουμε στο μισθοσυντήρητο απο τη SIEMENS κόμμα που κυβερνά, πώς:Δέν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση και θα αγωνιστούμε μέχρι την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα. Δέν μας περισσεύουν ελευθερίες να τις χαρίσουμε σε νοσταλγούς άλλων εποχών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ ( freemariosz )

http://freemariosz.wordpress.com/

2 σχόλια:

 1. Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τον Μάριο Ζέρβα:
  Ομόφωνα λήφθηκε το ψήφισμα συμπαράστασης που εισηγήθηκαν οι Γιώτα Πούλου και Νώντας Κοτσικώνας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της γενέτειρας του Μάριου।

  ΨΗΦΙΣΜΑ
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδειάς, με αφορμή την προφυλάκιση του συμπατριώτη μας Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε σε κινητοποίηση-πορεία στην Αθήνα, σημειώνει ότι:
  Ο Μάριος Ζέρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας, είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία και δεν έχει ποτέ απασχολήσει τη δικαιοσύνη, ούτε έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι γυμναστής και εργάζεται στην Αθήνα, διδάσκοντας κολύμβηση σε μικρά παιδιά στο Ο.Α.Κ.Α.
  Είναι επίσης γνωστό ότι η σκηνή της σύλληψής του έχει καταγραφεί σε ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο, που φανερώνουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση, ότι το πρόσωπό του ήταν γυμνό, ότι δεν κρατούσε κανένα αντικείμενο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κατά αστυνομικών ή κατά περιουσίας (πέτρες, μολότοφ κ.λ.π.), παρά μόνο έναν σάκο, που όπως αποδείχθηκε περιείχε μόνο ρούχα της δουλειάς του. Επιπλέον, ότι στο χώρο που συνελήφθη δεν υπήρχε ένταση, φωτιά ή υλικές ζημιές, γεγονότα που επιβεβαιώνονται και από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.
  Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη και προφυλακίστηκε με τις διατάξεις ενός νόμου καταδικασμένου στη συνείδηση του λαού, τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα καταργήσει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων που αναπτύσσονται και που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, για να αναχαιτισθεί η εξελισσόμενη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι μηχανισμοί αυτοί της καταστολής του κινήματος, ενισχύονται με πρόσχημα την τρομοκρατία και στρέφονται ευθέως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.
  Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας Μάριο Ζέρβα και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O σπουδαστικός σύλλογος Σ.Τ.ΕΦ. ΤΕΙ Ηρακλείου καταδικάζει την άδικη – και παντελώς αβάσιμη – σύλληψη και δίωξη του Μάριου Ζ. κατά τη διάρκεια της πανεργατικής διαδήλωσης της 11ης Μάρτη.

  Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής που εκδηλώθηκε από το ξεκίνημα της διαδήλωσης. Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα πνίγηκε ξανά από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε από τη βία των ΜΑΤ, από αναίτιους ξυλοδαρμούς απεργών μέσα στους οποίους και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.

  Έγινε φανερό στους απεργούς ότι οι συλλήψεις διαδηλωτών (όπως αυτή του Μάριου Ζ., η οποία έγινε και σε απόσταση από οποιαδήποτε σύγκρουση διαδηλωτών – αστυνομίας) έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ωστόσο η μαχητική διαδήλωση που έγινε, κόντρα στις προκλήσεις της αστυνομίας, έδωσε αποφασιστική απάντηση.-

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΗ.

  ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ Ζ. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή