Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ-ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Απρίλη 2010 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συνεχιζόμενη άδικη και παράνομη προφυλάκιση του απεργού Μάριου Ζέρβα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από μαζική αντιπροσωπεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ, της ΟΛΜΕ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Μάριο Ζέρβα.Σημειώνουμε ότι αρκετοί από τους εκπροσώπους των σωματείων ήταν αυτόπτες μάρτυρες της άδικης σύλληψης του συναδέλφου Μάριου Ζέρβα την ημέρα της γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου.Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κατσιφάρα, το Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων μετέφεραν το αίτημα των σωματείων αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και της κοινωνίας για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και κατήγγειλαν το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού κα την προσπάθεια ποινικοποίησης της μαζικής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Κατήγγειλαν επίσης την προκλητική στάση των ΜΑΤ που δεν δίστασαν, τη μέρα που συμπληρώνονται 43 χρόνια από την Απριλιανή Δικτατορία, να παρεμποδίσουν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των εκπροσώπων των μαζικών φορέων στο Υπουργείο.Ως προς το ζήτημα της παράνομης προφυλάκισης του Μάριου Ζέρβα, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων κατήγγειλαν ότι εδώ και 40 μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να κρίνει την προσφυγή του Μάριου κατά της απόφασης προφυλάκισής του και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Επίσης ζήτησαν να δοθεί επιτέλους άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου για να μπορέσει τον επισκεφτεί και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα ακυρώνονται ακόμη και τέτοια αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα όλων των κρατουμένων.Τέλος, κατατέθηκαν τα δεκάδες ψηφίσματα σωματείων και Ομοσπονδιών, οι υπογραφές διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, ενώ έγινε και ενημέρωση για τις μαζικότατες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για την αποφυλάκιση του Μάριου.Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν ως προς τα αιτήματα, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συνεκτιμήσουν την παρέμβαση των μαζικών φορέων και των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Η μόνη δέσμευσή τους αφορούσε την άδεια επίσκεψης για την αρραβωνιαστικιά του Μάριου Ζέρβα.Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα συνεχίζεται. Η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση δεν θα περάσει!
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταγγέλλει τη σύλληψη και την συνεχιζόμενη άδικη προφυλάκιση του γυμναστή Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Μαρτίου ενάντια στα οικονομικά μέτρα, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι.


Ο Μάριος Ζέρβας προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας και παρότι υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν την αναίτια σύλληψη, μεταξύ των οποίων και μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αυτοί δεν εξετάστηκαν από τον ανακριτή. Πλήθος φωτογραφιών και άλλων στοιχείων αποδεικνύουν την αναίτια σύλληψη του, αλλά παραμένει προφυλακισμένος για 5η εβδομάδα στον Κορυδαλλό.

Η άδικη σύλληψη και προφυλάκιση του διαδηλωτή πλήττει ευθέως το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην απεργία και τη διαδήλωση, παραβιάζει κατάφωρα οποιοδήποτε αίσθημα δικαίου. Προφανώς η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα φόβου προς το εργατικό κίνημα και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που σέρνει τη χώρα στο ΔΝΤ και ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στα ασφαλιστικά δικαιώματά όλων μας.

Το δικαίωμα στην απεργία και η συμμετοχή στη διαδήλωση δεν ποινικοποιείται. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Ζέρβα και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του και την παύση των διώξεων σε όλους τους συλληφθέντες της 11 Μάρτη.

Για τους παραπάνω λόγους:

-Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για την αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, την Πέμπτη15-4 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

-Διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 9:30 π.μ.

-Διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 12 μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

4 σχόλια:

 1. Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Λέσβου


  Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων για τον Μάριο Ζ.
  Δελτίο τύπου του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Απρίλη 2010 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συνεχιζόμενη άδικη και παράνομη προφυλάκιση του απεργού Μάριου Ζέρβα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από μαζική αντιπροσωπεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ, της ΟΛΜΕ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Μάριο Ζέρβα.

  Σημειώνουμε ότι αρκετοί από τους εκπροσώπους των σωματείων ήταν αυτόπτες μάρτυρες της άδικης σύλληψης του συναδέλφου Μάριου Ζέρβα την ημέρα της γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου.

  Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κατσιφάρα, το Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων μετέφεραν το αίτημα των σωματείων αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και της κοινωνίας για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και κατήγγειλαν το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού κα την προσπάθεια ποινικοποίησης της μαζικής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Κατήγγειλαν επίσης την προκλητική στάση των ΜΑΤ που δεν δίστασαν, τη μέρα που συμπληρώνονται 43 χρόνια από την Απριλιανή Δικτατορία, να παρεμποδίσουν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των εκπροσώπων των μαζικών φορέων στο Υπουργείο.

  Ως προς το ζήτημα της παράνομης προφυλάκισης του Μάριου Ζέρβα, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων κατήγγειλαν ότι εδώ και 40 μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να κρίνει την προσφυγή του Μάριου κατά της απόφασης προφυλάκισής του και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Επίσης ζήτησαν να δοθεί επιτέλους άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου για να μπορέσει τον επισκεφτεί και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα ακυρώνονται ακόμη � �αι τέτοια αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

  Τέλος, κατατέθηκαν τα δεκάδες ψηφίσματα σωματείων και Ομοσπονδιών, οι υπογραφές διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, ενώ έγινε και ενημέρωση για τις μαζικότατες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για την αποφυλάκιση του Μάριου.

  Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν ως προς τα αιτήματα, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συνεκτιμήσουν την παρέμβαση των μαζικών φορέων και των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Η μόνη δέσμευσή τους αφορούσε την άδεια επίσκεψης για την αρραβωνιαστικιά του Μάριου Ζέρβα.

  Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα συνεχίζεται. Η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση δεν θα περάσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/KAISARIANI4MariosZ1a.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/KAISARIANI4MariosZ1a.jpg)
  http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/NewSmyrn4Marios1a.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/NewSmyrn4Marios1a.jpg)
  http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/Chios4MARIOS.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/Chios4MARIOS.jpg)
  http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/rethymno4MARIOS1.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/rethymno4MARIOS1.jpg)
  http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/Aerogefyra4MARIOS1.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/Aerogefyra4MARIOS1.jpg)
  http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/crop_span2/KAMARA4MARIOS.jpg (http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span11/KAMARA4MARIOS.jpg)

  Add a comment to this post: http://freemariosz.wordpress.com/?p=3080#respond

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ
  Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που πραγματοποίησε σήμερα η Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Μάριου Ζ. και δεκάδες εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες.

  40 ημέρες συμπληρώνονται σήμερα, από την άδικη και παράνομη σύλληψη και προσωρινή κράτηση του απεργού και διαδηλωτή Μάριου Ζ.

  Άλλη μια «υπόθεση ζαρντινιέρα», στην οποία όμως, ούτε η εκτατεμένη φωτογραφική αποτύπωση ούτε οι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες της παράνομης σύλληψης και κακοποίησης του διαδηλωτή, κρίθηκαν αρκετά αξιόπιστες για να αντικρούσουν τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι οποίες αποτελούν και τα μοναδικά «στοιχεία» ενοχής του κατηγορουμένου.

  Υπόθεση «ζαρντινιέρα», «διαδηλωτής με τα πράσινα παπούτσια», … ολοένα και περισσότεροι σκωπτικοί τίτλοι έρχονται στο νου μας, αναλογιζόμενοι τις φορές που η Δικαιοσύνη στέκεται «τυφλή» μπροστά σε φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την αθωότητα του κατηγορουμένου - ειδικά όταν αυτός είναι διαδηλωτής - και την αυθαιρεσία των αστυνομικών οργάνων. Αλλά και «κωφή» στις μαρτυρίες των εκ προοιμίου ύποπτων πολιτών. Αυτών που η αξιοπιστία τους θεωρείται μειωμένη, μια που δεν φορούν στολή…

  Οι πολλές …συμπτώσεις, αναδεικνύουν το προφανές. Την συνταύτηση του συνόλου των κρατικών μηχανισμών – κυβέρνησης, αστυνομίας, Δικαιοσύνης – στην κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και των νέων. Η ποινικοποίησης της απεργίας, της διαδήλωσης και εν γένει της κοινωνικοπολιτικής δράσης, αποτελεί συνεχή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων Πασοκ – ΝΔ, παρά την εναλλαγή τους στην εξουσία.

  Τη στιγμή που μένουν προκλητικά ατιμώρητοι όσοι, νόμιμα ή παράνομα, καταληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο, η κυβέρνηση διά της Δικαιοσύνης υλοποιεί πρακτικά τον Ευρωπαϊκό Τρομονόμο και αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη τον Μάριο Ζ., επειδή συμμετέχοντας στη διαδήλωση, επιχείρησε τη μετατροπή των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών της χώρας.

  Ως Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, συνταυτιζόμενοι με το σύνολο των «ύποπτων» εργαζομένων, συμμετέχουμε στη μόνη, την κοινωνική αντιπολίτευση και απαιτούμε την Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ.

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Μάριο Ζ.
  Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη «συνεχιζόμενη άδικη και παράνομη» προφυλάκιση του Μάριου Ζ., γνωστού και ως συλληφθέντα με τα ράστα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ, της ΟΛΜΕ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Μάριο Ζ..


  Ο 28χρονος, που εργάζεται ως εκπαιδευτής νηπίων σε κολυμβητήριο συνελήφθη την Πέμπτη 11 Μαρτίου κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι τον είδαν να ρίχνει μολότοφ με καλυμμένο το πρόσωπό του, κατηγορίες που καταρρίπτονται από μια σειρά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη στιγμή της σύλληψής του και στις οποίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο και βρισκόταν ανάμεσα σε ήρεμους διαδηλωτές. Στο σακ-βουαγιάζ που κουβαλούσε μαζί του περιείχε μια φόρμα γυμναστικής, ένας ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι ένα σαμπουάν. Ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την κράτησή του, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του "κουκουλονόμου" και παραμένει εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

  Οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Απ. Κατσιφάρα, καθώς και το Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου, μεταφέροντάς του το αίτημα των σωματείων για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και κατήγγειλαν το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού κα την προσπάθεια ποινικοποίησης της μαζικής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

  Τα μέλη της αντιπροσωπείας ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου διότι, όπως καταγγέλλουν, εδώ και 40 μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να κρίνει την προσφυγή του Μάριου κατά της απόφασης προφυλάκισής του.

  Ακόμη, ζήτησαν να δοθεί άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου για να μπορέσει να τον επισκεφτεί και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα ακυρώνονται ακόμη και τέτοια αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

  Επίσης, επέδωσαν στην ηγεσία του υπουργείου και τα δεκάδες ψηφίσματα σωματείων και Ομοσπονδιών, τις υπογραφές διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, ενώ ενημέρωσαν και για τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αίτημα την αποφυλάκιση του Μάριου.

  Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, "κατήγγειλαν την προκλητική στάση των ΜΑΤ που δεν δίστασαν, τη μέρα που συμπληρώνονται 43 χρόνια από την Απριλιανή Δικτατορία, να παρεμποδίσουν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των εκπροσώπων στο υπουργείο".

  Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεσμεύτηκαν ως προς το να δοθεί άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου, ενώ επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν ως προς τα υπόλοιπα αιτήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή