Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

Στις 17 και 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Ωρομισθίων - Αναπληρωτών), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη, όπου υπήρξε καθολική καταδίκη του πολυνομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο αμφισβητείται συνολικά η ικανότητα αλλά και το δικαίωμα ενός εκπαιδευτικού να εργαστεί στο δημόσιο σχολείο. Εκτός από τη γνωστική ικανότητα του εκπαιδευτικού αμφισβητείται πλέον η παιδαγωγική του κατάρτιση και φυσικά η εργασιακή του εμπειρία. Το πολυνομοσχέδιο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην άσχημη οικονομική κατάσταση που οδήγησαν τη χώρας αυτοί που οργανώνουν και διοικούν το κράτος τόσα χρόνια και που τώρα ζητούν ευθύνες και θυσίες από τους εργαζόμενους.


Οι συνελεύσεις αποφάσισαν:



Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις την Πέμπτη 22Απριλίου.



Νέες γενικές συνελεύσεις την Κυριακή 25 Απριλίου.



Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς και καταλήψεις Δημόσιων κτηρίων.



Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι πριν κατατεθεί οτιδήποτε, το Υπουργείο θα συνομιλούσε με το Σωματείο, η ηγεσία του Υπουργείου προτίμησε να καλέσει την ΠΕΑ ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε θερμό κλίμα.



Επιπλέον:



Καταγγέλλουμε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωση Αναπληρωτών, τους αυτοαποκαλούνται εκπροσώπους των ωρομισθίων και αναπληρωτών που έσπευσαν να συμφωνήσουν με τις προτάσεις της Διαμαντοπούλου. Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου και η στάση της ΠΕΑ που μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.









Καλούμε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να εγγραφούν και να στηρίξουν το πρόγραμμα πάλης του Σωματείου.


http://seae.terapad.com/
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο:
 /deltio_tipou_19.04.10.doc application/msword):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου