Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Συνέλευση σωματείου μισθωτών τεχνικών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση. Οι δυνάμεις του συστήματος χρησιμοποιούν την ιδεολογική τρομοκρατία για τα ελλείμματα και τη χρεοκοπία, την οικονομική βία του κεφαλαίου για το πέρασμα αυτής της πολιτικής.



Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν αφορούν την τριετία και τη μείωση του ελλείμματος, αλλά προβλέπουν στρατηγικές, και μόνιμες αναδιαρθρώσεις. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα.



Σʼ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι εργαζόμενοι τεχνικοί καλούνται να πληρώσουν το «μερίδιό τους» από τα σπασμένα των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κυβερνήσεων και της ΕΕ:



Με την οικονομική «βία» της εργοδοσίας, τις απολύσεις, την ανεργία, την ελαστική εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία

Τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, μείωση συντάξεων και παροχών, την παράταση του εργάσιμου χρόνου, τις νέες ενοποιήσεις ταμείων.

Με τη νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, την επέκταση των μορφών ελαστικής εργασίας και παράλληλα για την υπονόμευση και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απελευθέρωση των απολύσεων. Την ενεργοποίηση της Οδηγίας Μπολκεστάιν για την απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Την περαιτέρω αφαίμαξη του εισοδήματός μας, μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο

Την πλήρη αποδέσμευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο.



Στη συνέλευση συζητάμε και αποφασίζουμε:



Την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα

Τη μάχη των συλλογικών συμβάσεων

Τον κλαδικό και διακλαδικό αγωνιστικό συντονισμό με ταξικά σωματεία για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, την ελαστική εργασία, με άμεση προβολή και διεκδίκηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Τις μάχες στους χώρους δουλειάς στον κλάδο, ενάντια στις απολύσεις.



http://www.somtechnik.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου