Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η πολιτικη επιστρατευση των οδηγων βυτιοφορων  δεν μπορει να θεωρηθει παρα ενα ακομα κατασταλτικο μεσο εναντια στους εργαζομενους.
Ετσι μετα την επιθεση των ΜΑΤ σε συγκεντρωσεις των απεργων σε Αθηνα και Θεσσαλονικη ειχαμε
την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να κηρύξει πολιτική επιστράτευση των απεργων των οδηγών βυτιοφόρων χρησιμοποιοντας εναι ακραιο μεσο καταστολης εξισου βιαιο και εκβιαστικο με ολα τα αλλα μετρα που χρησιμοποιει η "δημοκρατια"σε αναλογες περιπτωσεις.
Παραλληλα η κυβερνηση θελησε να στειλει ενα σαφες μηνυμα οχι μονο στους οδηγους βυτιοφορων αλλα σε ολη την κοινωνια που εκφραζει την δυσφορια της.
Οτι δεν θα ανεχτει κανενος τυπου παρεκκλιση  για την εφαρμογη του μνημονιου και οτι θα χρησιμοποιησει καθε ειδους πολιτικη επιβολη ειτε ειναι αυτο τα ΜΑΤ ειτε η πολιτικη επιστρατευση.
Ειναι σαφες οτι  τα  "Ελληνικα" τσιρακια  της πραγματικης κυβερνησης της τροικας ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ δεν θα διστασουν να χρησιμοποιησουν ακομα πιο ακραια μετρα καταστολης στο ονομα της οικονομικης ανασυγκροτησης του τοπου.
Υπενθυμιζεται οτι πρωτη φορα εφαρμοστηκε το μεσο της πολιτικης επιστρατευσης το...1943 στη περιοδο κατοχης απο τους  γερμανους κατακτητές ενω η τελευταια  επι "δημοκρατιας" ηταν το 2006 οταν η τοτε η κυβερνηση προχωρησε σε πολιτικη επιστρατευση των απεργων  ναυτεργατων μετα  απο την μεγαλειωδη απεργια τους το 2006.
Νικολας Ασηθιανακις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου