Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Η διεύθυνση της εταιρείας Καταστήματα Τύπου «Papasotiriou Presspoint) με συστηματικό τρόπο οργανώνει την απόλυση του συναδέλφου πρόεδρου του συνδικάτου Ν ΓΟΥΡΛΑ. Η εργοδοσία αφού επιχείρησε με διάφορους τρόπους και στο παρελθόν να απαλλαχτεί από τον συνάδελφο και αφού αντιμετώπισε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού κινήματος που ανέτρεψε τα σχέδια της, επιχειρεί και πάλι με άλλους τρόπους να προχωρήσει στην απόλυση του. Αυτή τη φορά του αφαίρεσε με προσχηματικούς λόγους το εργασιακό του αντικείμενο, ενώ με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο σφράγισε το γραφείο του, δίνοντας του εντολή να μετακινηθεί τρία χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο του αεροδρόμιου στα κεντρικά γραφεία της, αγνοώντας τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας. Ο συνάδελφος αρνήθηκε φυσικά αυτήν την παράνομη εκδικητική βλαπτική μεταβολή, που είναι ολοφάνερο ότι γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους και παρέμεινε στον χώρο του παλιού του γραφείου αρνούμενος να υπακούσει στις παράνομες και καταχρηστικές εντολές της εργοδοσίας.




Όλο αυτό το διάστημα η διεύθυνση της εταιρίας του στέλνει απειλητικά εξώδικα όπου τον κατηγορεί και πάλι για «αντισυμβατική συμπεριφορά» και άρνηση εκτέλεσης εργασίας ενώ του περικόπηκε παράνομα το σύνολο σχεδόν του μισθού του. Όλα αυτά μαζί με πολλά άλλα είναι η νέα τακτική της εργοδοσίας που αποβλέπει στην απόλυση του συναδέλφου. Μαζί και σε συνδυασμό και με άλλα κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας κάνουν όλο και πιο καθαρό ότι γίνεται μια συντονισμένη επίθεση και που εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της συγκεκριμένης εργοδοσίας αλλά και άλλων, για κτύπημα και αποδυνάμωση του συνδικάτου.



Συνάδελφοι



Είναι φανερό ότι η μη καταβολή του μισθού στον συνάδελφο πρόεδρο, αποτελεί παράνομη ενέργεια που αποβλέπει στην προετοιμασία της απόλυσής του. Είναι θέμα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια της εργοδοσίας, σε μια περίοδο που οι αγώνες του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική του ΔΝΤ –ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πρέπει να δυναμώσουν, σε χώρους ιδιαίτερα όπως το αεροδρόμιο, όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι και που η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι θύματα βαθιάς εκμετάλλευσης(ενοικιαζόμενοι, μπλοκάκια, τετραωρίτες κλπ)



Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό όλων των βαθμίδων σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να απαντήσει αγωνιστικά με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις όχι μόνο έξω από τα καταστήματα της εταιρίας στο αεροδρόμιο άλλα και όπου υπάρχουν καταστήματα της εταιρίας ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ σε όλη την Αθήνα σε όλη την Ελλάδα.



ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-7 ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 2 ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ



ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ



Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος



Η αλληλεγγύη το όπλο μας η ενότητα η δύναμη μας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου