Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Και πάλι στην Επιθ.Εργασίας για την απόλυση της συναδέλφου από τις εκδόσεις «Π. Κυριακίδη»

Νέα τριμερής συνάντηση για την απόλυση της συναδέλφου από τις εκδόσεις «Π. Κυριακίδη»
στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σουρμελή 2 και Αχαρνών, πλατεία Βάθης), Τετάρτη 14 Ιουλίου, 9.30 π.μ.Να είμαστε όλοι εκεί για να υποστηρίξουμε τη συνάδελφο Χαρά Χατζή.



……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Την Τρίτη 6/7 πραγματοποιήθηκε στην επιθεώρηση εργασίας στη Σουρμελή 2 τριμερής συνάντηση για την καταγγελία της απόλυσης της συναδέλφου Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις «Π. Κυριακίδη».
Η απόλυση της συναδέλφου είναι παράνομη και καταχρηστική. Η Χαρά Χατζή απολύθηκε στις 31 Μαΐου 2010 από τη συγκεκριμένη εταιρία εξαιτίας «κάποιων διαφωνιών που είχε στο παρελθόν με την υπεύθυνη του τμήματος», όπως της είπαν. Ο πραγματικός όμως λόγος ήταν η άρνησή της να υπογράψει μια νέα σύμβαση με ημερομηνία 19 Μαΐου 2010 σε άλλη εταιρία του ίδιου ομίλου χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος όρος που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά της από την προηγούμενη σύμβαση εργασίας.
Από την πλευρά της εργοδοσίας παραβρέθηκε η νομική τους σύμβουλος και στο πλευρό της εργαζόμενης ήταν εκτός από τη δικηγόρο της, τόσο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου Αττικής, όσο και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, εργατικές συλλογικότητες, και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η εργοδοσία θέλοντας ενδεχομένως να απαξιώσει τη διαδικασία, προσπάθησε μέσω της νομικής τους συμβούλου (που δεν γνώριζε καλά- καλά τον αριθμό των εργαζομένων στον όμιλο Κυριακίδη), να μας πείσει ότι «οι εργαζόμενοι ήθελαν να απολυθούν γιʼ αυτό και δέχτηκαν τις οικειοθελείς αποχωρήσεις που τους πρότεινε η επιχείρηση- χωρίς ποτέ να τις πάρουν βέβαια στα χέρια τους-, προκειμένου να τους προσλάβει σε άλλη επιχείρηση του ίδιου ομίλου», αλλά χωρίς να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους (!!!). Και πως η συνάδελφος Χαρά, «παρόλο που της πρότειναν το ίδιο με όλους τους άλλους εργαζόμενους, απολύθηκε επειδή κάποιοι πελάτες είχαν παράπονα».
Τα έωλα επιχειρήματα της εργοδοσίας αντικρούστηκαν ένα προς ένα και η Επιθεώρηση ζήτησε να γίνει νέα τριμερής συνάντηση στις 14/7 στις 9.30 το πρωϊ, καλώντας ταυτόχρονα την επιχείρηση να «επανεξετάσει το ζήτημα».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούν μαζί μας και σε αυτό το ραντεβού. Να παλέψουμε όλοι κόντρα στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία.




Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



http://www.bookworker.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου